27

Пешко

преди 9 години

"Институтът за космически изследвания и технологии при БАН разработва трето поколение на българската космическа оранжерия "Свет", в която ще има светодиодно осветление. От БАН планират оранжерията да бъде включена в наземните експерименти за полетите до Марс. Това съобщи директорът на института проф. Петър Гецов, цитиран от БТА. Българската космическа оранжерия "Свет" има дълга история и е летяла повече от десет години в космоса."

26

Седераст

преди 9 години

Доказано е че тежката промишленост не е изгодна икономически, услугите и туризма са модерните отрасли, които трябва ние да развиваме!

25

Анонимен

преди 9 години

България има БВП над 13 пъти по-висок от този на Северна Корея, еквивалента покупателна способност е около 10 пъти по-висок. Цифрите ясно показват коя е бедната и изостанала държава - Северна Корея е близо до Уганда по БВП и има едва около 30% по-висок еквивалент покупателна способност. Технологично също са силно изостанали - в България....-------България е назад с половин век от Сев.К., те почти всичко си го произвеждат сами от атомна промишленост, химическа до медицинска апаратура, я пак?

24

Пешко

преди 9 години

"...самолетостроителната фабрика Капрони Български в Казанлък, са проектирани 40 прототипа и са произведени около 1000 самолета.След края на Втората световна война са доставени трофейни германски самолети, добре познати на българските летци. По разпореждане на правителството те са унищожени, а националното производство на самолети е преустановено през 1954 г. Самолетният парк на ВВС се попълва изключително с внос на самолети от СССР."

23

Пешко

преди 9 години

До майтап бе, българи,Ето едно обяснение за справедливото ти огорчение - "Държавната аеропланна работилница (ДАР) в Божурище е първото българско самолетостроително предприятие. Разположено е на територията на Летище Божурище. Разработените проекти и произведени в тази фабрика самолети са наименувани с нейните инициали ДАР. От 1925 до 1954 г., когато се закрива (!), самолетостроителното производство в самолетостроителните фабрики - ДАР в Божурище, Държавната самолетна фабрика (ДСФ) в Ловеч и

22

rusnak

преди 9 години

Изостанала и изолирана Северна произвежда самолети, а една друга в крак с времето, се затруднява с компотите!:)))

21

БГ - не гледай тъпо!

преди 9 години

Кога ще ги стигнем севернокорейците? Едно време Тодор Колев искаше да стигаме американците, но засега дори севернокорейците не можем да стигнем още сто години.

20

Анонимен

преди 9 години

Айдеее, почнаха 1-во априлските шеги.

19

майтап бе, българи

преди 9 години

Правите си майтап със севернокорейците, но те произвеждат военни и граждански самолети - а ние, великите българи, не можем. Очевидно, че севернокорейците трябва да си правят майтап с българите, щото видите ли, ние вече можем да произвеждаме велосипеди! България технологично е след изостанала Северна Корея и това е крайно неприятен факт - но ясно говори за интелктуалното ниво на българина.

18

Пешко

преди 9 години

До АбсентНе се присмивам никому, просто специално за велосипедите се хванах. Ок - някои части са внос и защо не, ако са качествени. В крайна сметка големият приход е от готовия продукт. И Мерцедес, убеден съм, не си произвеждат всички части - даже електрониката им се прави и у нас, ама едва ли някой в Германия вика - абе то ние нищо не произвеждаме, само сглабяме

17

Козодой

преди 9 години

Тоя *** не може връзките на обувките сам да си върже, в тоалетната влиза с помощник, щел да ми пилотира реактивен самолет...

16

mda

преди 9 години

Дали наистина Ким е направил това в което го "обвиняват" е меко казано съмнително, но на мен ми прави нещо друго впечатление. Впечатление ми прави че севернокорейците имат нов модел самолет. Дори не става дума колко е добър (най-вероятно не е според мен), но все пак си строят самолети. Прокрадва се желанието ми да можехме д асе похвалим и ние с подобно нещо. Пак нямаше нужда да е невероятен а просто да имаме самолетостроене ако ще и на малки аграрни самолети, коли влакове и какво ли още не...

15

Пешко

преди 9 години

30.10.2013"България се нарежда на престижното шесто място сред производителите на велосипеди в Европейския съюз, сочат данните на Асоциацията на европейските производители на велосипеди. Делът на българските колела е близо 8 % от всички произведени в ЕС.При производството на части и аксесоари за велосипеди страната ни е в средата на класацията с дял от 10 милиона евро. Освен нови пазари българските производители търсят и нови продукти, с които да пробият на световната пазарна платформа."

14

Пешко

преди 9 години

До АбсентОтносно велосипеди Крос - бг марка от 1995 г."Роботизираното производство и двойностенния алуминиев профил, осигуряват високото качество на джантите CROSSER, а боядисването им в цвета на рамката (за повечето модели) придава завършен и уникален вид на всеки един велосипед. За определени модели се предлагат вградени в задната главина вътрешни скорости, динамо главини, ролкови спирачки и т.н. Крос произвежда около 200 000 велосипеда годишно като над 90% се изнасят за страни от Западна

13

Непотемата. Извинете

преди 9 години

По-добре да прочетем статията озаглавена "Година след руската анексия на Крим, местните жители предпочитат Москва пред Киев" и поместена във "Forbes".

12

Българин

преди 9 години

VIVA SOUTH KOREA !

11

Пешко

преди 9 години

До АбсентТочно велосипеди произвеждаме много - "България запазва позициите си на пета сила в производството на велосипеди в Европа след Италия, Франция, Германия и Холандия" - новината е от септември 2014

10

ясновидец

преди 9 години

Виждам самолетна катастрофа,най-късно до месец.Ще има само един оцелял.

9

Анонимен

преди 9 години

В. "Нодон синмун" публикувал поредица снимки от изпитателни полети, в това число и фотографии на Ким в пилотската кабина.Те така американци кацнаха на луната,че Кимчо самолет няма да кара....със снимки всички могат всичко.

8

Mitko

преди 9 години

V Severna Koreq neznam kolko e zle ili kolko sa gladni horata, no proizvejdat samoleti i naselenieto im raste. Nacionalnata im politika e fanati4na, s vseki bixa se zbili i si mislq 4e nie 6te izcheznem ot kartata ba sveta i te nqma i da zabelejat.