15

Анонимен

преди 9 години

Статията е точна,религията бива подменена от наука и технологии

14

Анонимен

преди 9 години

Ми цяла година ни пълните главите с глупости и проблеми и на Коледа да сме весели и щасливи няма как да стане. Кво да и се радваш на коледа? След 6 дни по-високи сметки...

13

Анонимен

преди 9 години

Да обяснявам като на *** ли? И на 4-ти Май може да бъде нова година - въпросът е да са изминали 365 дни...може и на 8 август да бъде...въпросът е да са изминали 365 дни. Кое не разбрахте, бе? Ааааа...От началото на пролетта тръгвала Нова година? А в ония части на земята където имат само 2 сезона от коя дата да тръгне началото на годината?

12

Анонимен

преди 9 години

По това време на годината ми става lo6o, но не от плюскане ;) Точно вчера четох някаква статия кое е по-гадно -Коледа или Нова година. Е, не мога да преценя- и двете!

11

Анонимен

преди 9 години

Следобедът на един Годжи!Велика! Наздраве, форумци!

10

Анонимен

преди 9 години

до 8 Аз пък предпочитам да си ям пържолите на Нова година в студено време, а не да посрещам нова година в жега и да ям пържени тиквички.

9

Анонимен

преди 9 години

до 6 И кой ти е казал, че в един кръг като сезонния календар има начален сезон- пролетта според теб и краен сезон-зима? Кое те наведе на тия мисли?

8

факт

преди 9 години

Аз пък определям новата година чрез сезоните , не ме интересуват общоприетите норми.Предпочитам да празнувам през пролетта, а не да мръзна като скот през зимата - факт

7

Анонимен

преди 9 години

до 6Нова година може да бъде във всеки ден от годината, бе ***. Новата година не се определя от началото на сезоните , а от момента когато Земята прави пълен кръг около Слънцето-тоест на 365-я ден.

6

факт

преди 9 години

Също така след по-малко от седмица следва другата чутовна глупост , а именно Нова година, която забележете е наложена да се празнува ПО СРЕДАТА НА ЗИМАТА?Що за малоумщина е това и на овчето стадо не му пука, важното е да се напие.Истинската и реална Нова година е около 22,23 март- т.е. идването на пролеттаСезоните се въртят : Пролет,Лято,Есен,Зима, а не Зима,Пролет,Лято,Есен Поинтересувайте се как и кой е наложил празнуването на нова година на 31 декември

5

факт

преди 9 години

Коледа , отдавна е загубила значението си след появата на антихристиянският маркетингов продукт на отровната напитка Кока Кола - Дядо Коледа.Целта е напълно постигната , а тя е именно :1.Пълно отклоняване от Христос , чрез Дядо Коледа2.Развиване на брутален материализъм през тези дни - дори и да нямаш пари се чувстваш длъжен да намериш, дори и чрез робски кредити- какво ще си помислят хората за теб , а ??3.Плюскане на корем, затлъстяване и свинщина

4

Анонимен

преди 9 години

Е,ако проучването е проведено в некой турски или арабски квартал може да излезе че това въобще не е празник.Я ги питайте за Курбан байрям?Всъщност на кой му пука?Всъщност то в библията си го пише всички ще знаят,малцина ще обърнат внимание а още по- малко ще заслужат място в Рая.Същата работа като президентските апартаменти на най-скъпите хотели.Всички знаят че ги има ама не всички ги обитават :)

3

Анонимен

преди 9 години

от 1 до 2Жестоко си прав! Наздраве!

2

анонимен

преди 9 години

ДО 1 РАЗЛИКАТА Е ЧЕ ПРЕДИ 1989 ГЛЕДАЖ ПО 2 ПРАСЕТА СЕГА----000000000

1

Анонимен

преди 9 години

Коледа след 89-та или 25 декември- да заколиш прасето, преди 90-та къде е разликата за българина?