242

юбералес

преди 9 години

До софиянецИсторията е доказала, че във външната политика правилата са много непостояни и разтегливи. Обикновено се създават от победителите и задължително се спазват от победените. Победителите могат да ги нарушават. Тоест във външната политика, когато говори оръжието, правото мълчи. Например ЛНР и ДНР искат право на външна политика и собствена валута. Как да го получат? През април 1876 ние искахме същите права. Прави ли бяхме тогава? Или Османката империя е била по-права.

241

софиянец

преди 9 години

362- Ами ако и аз се хвана за кобура, защото считам , че аз имам право, а не Вие- какво ще стане? Ще се изтрепем взаимно, нали? Само, че хората искат ДА ЖИВЕЯТ, въпреки, че мислят по различен начин! Тогава единственото решение е да има ПРАВИЛА, които да спазват доброволно ВСИЧКИ хора- за да не се самоизтреби човешката популация.

240

софиянец

преди 9 години

До pastoral 358 А какво да кажем за показанията на свидетелите? Те не са ли доказателства? Например- показанията на майките на убитите в Украйна руски военни, могат преспокойно да служат за доказателства за руската агресия в Украйна, особено ако са дадени по процесуалният ред, отразен в Римският статут пред прокурор от МНС.

239

pastoral

преди 9 години

вижте, с. само не ми говорете за съд и прокуратура, че се хващам за кобура! айде. толкоз.

238

pastoral

преди 9 години

до нато 359. това доказва твърдението, че хората са способни на всичко за пари. което пък ще ги погуби изцяло. жалко само, че все пак се намират и разумни помеждудругото. все пак нато се бори за живота и парите си. с кого - няма значение.

237

софиянец

преди 9 години

До pastoral 358- Юридическите факти подлежат на ПРОВЕРКА относно истинността им. Например- чрез една съдебна експертиза се установява дали върху вдс не е извършена манипулация- т.е. дали не са подправени, манипулирани и т.н. От къде имате гаранция, която се дава предимно от извършена съдебна експертиза, че клиповете в тубата не са манипулирани и отразяват факти от обективната действителност?Бг. ИТ спецове могат да Ви сглобят ВСЯКАКВИ клипове в ютуб- това значи ли, че съдържанието им е истинско?

236

pastoral

преди 9 години

с. аз не се притеснявам за юрид. "факти. тях винаги можете да ги намерите свободно в туитъра, тубата, където е видно "системата "бук" без една ракета", или пък в "официалните"снимки, зарад които "целия" "прогресивен" свят започна войната в ирак. сега ще ида на разходка сред природата, а после ще обядвам и ще чакам някой юрист да ми съобщи факта, че съм се наял. инак ще си умра гладен без юрид. факт. което ще е много тъжно, за мен. ще почакам и да обявите за факт нашия разговор, за да е. дочуване

235

софиянец

преди 9 години

'..новообразувани.."- т.е. нововъзникнали

234

софиянец

преди 9 години

354- Например- докажете с кой нормативен акт на украинското законодателство се суспендира или прекратява действието на украинската конституция, обявява се прекратяване на съществуването на международно правният субект Украйна в сегашните й териториални граници и се признава от международната общност с международно признаване днр и лнр за новообразувани държавни образувания?

233

софиянец

преди 9 години

До pastoral 354- АКО цитирахте ФАКТИ ИЛИ ЮРИДИЧЕСКИ ФАКТИ- то тогава би бил възможен един дебат. Но Вие НЕ ЦИТИРАТЕ ФАКТИ, а само ВАШИ ТВЪРДЕНИЯ, на които им придавате значението на ФАКТИ ИЛИ ЮРИДИЧЕСКИ ФАКТИ. Тези елементарни трикове не минават пред мен. Вашето мнение НЕ Е ФАКТ ИЛИ ДОКАЗАТЕЛСТВО за каквото и да е било, а просто едно субективно мнение.

232

pastoral

преди 9 години

и аз ви благодаря за напъните да подмените фактите, които изложих. да поемате ролята на многострадалната геновева, да ми се правите на дисидент, репресиран и мъченик не върви някак си, защото не аз съм ви забранявал (никога не съм го правил, а и няма да го направя) да изпълнявате конституционните си задължения, чрез упражнения на словото в свободен стил. приятен ден. което не мога да пожелая на хората в районите, в които бушуват войните, защото ще е цинично.

231

софиянец

преди 9 години

До pastoral 352- Вашето мнение си е Ваше мнение. Моето мнение е различно от Вашето, но според българската конституция, имам право да го публикувам и двете мнения са с еднаква тежест. Не ме касаят спорове. Все едно да се спори защо един човек предпочита да се храни с един вид храна- например морски дарове, а друг не понася този вид храна и предпочита храни на млечна основа.

230

pastoral

преди 9 години

348. западът няма контрол над себе си и собствените си прегрешения, че други тръгнали да оправят. така както изгубиха контрола над муджахидините, ис, банките, борсите и всичко останало, което доведе света до този така краен момент. не знам дали го осъзнават със спаружените си от канцеларски въздух мозъчета. годината на технологиите е 2014, а те живеят с мислите си от 60-тте на миналия век. загубена работа. и им тикаш решенията в ръцете и пак нищо не могат. *** и още кьопави.

229

софиянец

преди 9 години

350- Сега е време да Ви кажа, че и мен Вашето мнение не ме засяга и не ме касае. Написах своето мнение по въпроса, а това е мое конституционно право според българската конституция- не според руската. Нямам повече какво да Ви кажа.

228

pastoral

преди 9 години

че аз да не съм ви на каишка за да следвам само каквото вие кажете. сащ е организаторът/инициаторът на катастрофата в украина. като тук слагам само определени среди в сащ, които финансово са достатъчно силни (все още). за да могат да създават конфликти по света и да се държат с европа, като с поредният им завоюван от индианците щат. щат не щат. докато в света на пиедестал е поставена политиката на бжежински и "ястребите" до тогава хората ще са бедни, озлобени, неграмотни и насъскани разделени.

227

Анонимен

преди 9 години

запада няма контрол над ситуацията, това ли иска да каже господина

226

софиянец

преди 9 години

До pastoral 347- Къде в коментарите ми е спомената думата "сащ"? От кога българите възприеха масово руската идеологема, че сащ е архизлото, върховният сатана за съществуването на света и трябва да се унищожи като държава чрез военни нападение и окупация? Българите обичайно не искаме нищо чуждо, но своето сме готови да браним до последен дъх. Кой българин в ежедневието си се интересува толкова живо от сащ и я счита за "източника на всяко зло по света"?! Лично аз такъв българин не познавам...

225

pastoral

преди 9 години

с. не ми пука за какво се мислите, за другар или не. имаше едно изключително добро решение за "кризата" и то беше предложено не от когото и да е, а от кисинджър. то бе озаглавено "западът демонизира путин". там бяха описани възможно най-кратко всичките съставки на ситуацията и излизането навреме от "кризата". но защо разумното бе отхвърлено за да даде път на нова студена война? защото някои среди в америка, чиято кукла е поредният президент го желаеха така, както да печелят безкрайно от лихвите

224

софиянец

преди 9 години

343- Не съм "другар". За генезиса на събитията в Украйна би следвало да се проследят всички свързани събития в тяхната цялост. Вашето виждане не кореспондира с моето виждане за ситуацията. За мен не съществува "киевска хунта",а украинско правителство. Така и не се изясни самоличността на лицата, стреляли със снайпери по хората от Мейдана, както и тяхното гражданство и кои са техните работодатели .Именно техните действия започнаха цялата верига от последващи действия.

223

Анонимен

преди 9 години

Ситуацията в Украйна ще се успокои когато укрите спрат да беснеят. Това ще се случи когато загубят територията си на север от Харков и на юг до Одеса. Т.е. целият излаз на Черно море ,наричайте го както искате Новорусия или Русия , все едно. Всички други решения са неприемливи и невъзможни. Статийки като тази са израз на безсилие дрънкане в стила - кат си пееш Пенке ле кой ли те слуша...