143

ЗА 259

преди 9 години

"Хорица"???? Ти от свръхчовеците ли си? От висшата раса? Когато населението има спокойствие за живота, имота и доходите си, това е нищо? Партийните интриги и доносничество си бяха между партийците и за тяхна сметка. Нормалния човек от народа живееше ДОБРЕ!!

142

Анонимен

преди 9 години

До АнонименТогава се е крадяло- кило грозде, литър бензин, кило сирене, а сега - милиарди.Тогава имахме комшия-работеше в цигарената фабрика, бяха го хванали да краде цигари - и в затвора.Тогава смееха ли *** да безчинстват?Не смееха в центъра на града да припарят, а сега безчинстват на поразия.Така че не всичко е било цветя и рози тогава, но си ивмаше и положителни страни - напр. сигурноста- знаеш, че без работа няма да останеш, хората се пенсионираха рано, взимаха прилични пенсии.

141

Онова спокойствие

преди 9 години

и сигурност "топлеше" само определена категория хорица.Ние помним как вилнееха партийните секретари и роднини на големци - не дай боже такъв да изберат за водач на парт. организация по местоживеене или там, където работиш. Мога да ти изброя десетки съсипани човешки съдби. Съсипани за нищо, просто ей така, защото злобна и завистлива женица е сложена на този пост.Гамени пак вършеха безобразия,понякога и тежки престъпления, а от квартирни кражби пропищяхме през 80-те г.,но медиите мълчаха за това

140

Анонимен

преди 9 години

Пътувам много и си говоря с възрастните хора по селата и малките градчета в България. Много възрастни хора си спомнят с умиление за управлението на Т.Живков и за АПК-тата и ТКЗС-тата. Това си е основната тема на разговора, доброто старо време и новите крадливи управници. Възрастните хора не крият, че и по времето на социализма се е крадяло, но твърдят че кражбите били в поносими граници.

139

Анонимен

преди 9 години

Че при социализма беше голяма мизерия- беше.Че бяхмекрепостни, бяхме.Но пък имаше и нещо хубаво- имаше сигурност, имаше спокойствие, ИМАШЕ РЕД,ИМАШЕ ДЪРЖАВА. Тогава за нелегална търговия с кожуси вкараха сина на другаря Таков в затвора, а сега всички политици са милионери, а Тиквата- милиардер, *** безчинстват, а виновни и наказани- няма.Ето това липсва на хората сега- да се спазва и прилага закона, а не мизерията на соца.

138

nikonik01

преди 9 години

еми ... който ял, ял :D

137

Анонимен

преди 9 години

Особенно през лятото и есента на 1986г ядохме много качествена селскостопанска продукция, нали другари?

136

за 252

преди 9 години

Защото сега не знаеш, кой арабин ти се изцъкал в чесновия сос, или както в Турция бяха пикали в ракията. Или в саламите няма суха кръв, сирене без грам мляко, смлени отпадъци всякакви в храната ти! Защото няма грам контрол върху храните, всяка фирма се крие зад "производствена" тайна и дори кифлите за детето ти са пълни с канцерогенни подсладители на кило!

135

Анонимен

преди 9 години

Пиша за "Скаличките",защото онази социалистическа измишльотина се практикува и днес - и сега можеш да си купиш "Скаличка" или други сладкиши по същата технология.Другарите решили,че не може да се изхвърлят вече негодните за употреба сладкиши.Затова - да се смила всичко в обща маса,която да се залива с шоколадова глазура и ето ти "Скаличка".Днес подобен пример е "Кокосова паста" на "Маркрит".Слагат и малко сметана от растителни масла най-отгоре, а кокосът са няколко стружки на върха на пастата

134

до 247

преди 9 години

В главата ти е огромен хаос. Смесваш политически и икономически системи, личности и власт в тюрлю гювеч. Благоденствието в главата ти е свързано само с консуматорски напъни. Мизерията в момента на 65% от населението и още 25% крепящи се над водата за сметка на 10% милионери и мулти милиардери според теб е върха на справедливостта и "демокрацията"

133

Анонимен

преди 9 години

Вие си се надприказвайте тук колкото си искате.Аз знам конкретни примери, от които ме втриса.Наша близка работеше в "Малчика". От нея знам, че в шоколадите, наред със соята са слагали мухлясал боб и други ***. И хората са купували това за децата си!Срам ме е да напиша за онзи скандал в "Сердика" (какво са си позволявали да вършат някои във вместилищата,където се съхранявало прясното мляко.Ще ви кажа за сладкишът "Скаличка", през соца беше измислена технологията за създаването му.Продължав

132

nikonik01

преди 9 години

Да сега зеленчуците изобщо не са блъскани с химия от паважите в Холандия до парника в Гързия, през сметището в Турция.Или пък палмовите кашкавали и сирена с бои или водните пилета порода water chicken ,мелените кости и копита на добитъка направени с аромат на кремвирш.Я хванат, я не хванат ирландското 5 годишно месце. Средния българин днес яде много по-нсикокачествена храна днес от колкото средния българин по врмете на соца.Среднот качество на храната тога беше ПО-ВИСОКООТднешното средно такова

131

До 247

преди 9 години

Само че кой ограби държавата, кои се оказаха олигарси, кой допусна *** слободия, кой цели да изкупи на безценица земята и затова не спира помощите на *** с аргумента, че могат да се изхранват със земеделски труд? Кой всъщност взима лъвския пай от печалбите от дрогата, белите робини и крадените метали?Това са същите онези /или потомците им/, които налагаха насила описаното от теб "благоденствие", поддържано по изкуствен път с дотации.

130

Анонимен

преди 9 години

Неоспорим факт е, че най-добрите плодове и зеленчуци по време на соц-а отиваха за износ. НРБ се задъхваше от липсата на валута и затова износа по второ направление ( не за СИВ ) беше приоритет. Народа ядеше храна второ и трето качество, която при това не достигаше и почти всички разчитаха на роднини на село. Няма как да забравя как в магазините забраняваха да си подбираш това което купуваш и ти пълниха хартиените кесии със скапани домати или смачкани кайсии.

129

за 242

преди 9 години

Кой те излъга, че БСП са лява партия? В България няма лява партия, всички са от десни, по десни и си гонят обогатяването. Клишетата комунисти, демократи, са за плебса.

128

Анонимен

преди 9 години

Е, щом и фактите са "евтина пропаганда", то явно ГМО-тата и химията с която ни тъпчат, риещите по кофите хора, останалите без дом, разорените от медицинските услуги, долнопробната синтетиката 12 китайско качество, отричането на националната идентичност и натрапването на егоистичното консуматорство и първично потребление, обезлюдените села, намаляването ни с повече от 2 милиона /тези в чужбина са с двойно гражданство и се броят от нашата статистика!/ са измислица

127

rokoboko

преди 9 години

До Анонимен 245Прав си, но имаше и такива списания като Космос, Паралели и др., които с огромно удоволствие препрочитам щом ми падне и всеки път се учудвам на високото им ниво, в сравнение със сегашните аналогични издания.

126

rokoboko

преди 9 години

Какво сте се хванали за тази тоалетна хартия, нямало, та нямало! Като че ли няма с какво друго да си избършета задниците! Сега има всякаква тоалетна хартия, ама няма какво да бършеме, дотам я докарахме.

125

Анонимен

преди 9 години

Щом ви харесва толкова развития социализъм гласувайте за БКП/БСП, някой пречи ли ви.

124

nikonik01

преди 9 години

Никой НЕ МОЖЕ ДА ОПРОВЕРГАЕ факта , че СРЕДНОТО , подчертавам СРЕДНОТО качество на храната в соц. България е по-високо от средното качество на храната днес. Сега пазара е пълен с изобилие от нискокачествена месна и зеленчукова продукция. То е толкова очевидно просто.