14

Маркс

преди 9 години

Ленин, нали се разбрахме да спреш с тези съботници?...Тези хора си ходят на село и там също има работа.

13

Анонимен

преди 9 години

До Кремена ИлиеваПо тоя въпрос всички си затварят очите. Има пълно разбирателство. Е в някои случаи е необходимо и да се плати на когото трябва...Но...виновни (сме) са си работниците ... няма синдикати...няма протести...няма нищо. Единия страх ни е останал.

12

Анонимен

преди 9 години

Така е по света мшините ще бачкат а и толкова безработни има логика за 4 дневна седмица! смо че това не се отнася за БГ българските милионери ако има как и 8 дневна работна седмица ще нправят

11

Анонимен

преди 9 години

Пълни глупости 21 век "Хляб се вади навсякъде по света с пот на чело." ? Пари и респективно хляб се вади с АКЪЛ по-малко алчност оттам коректни партньори и НЕ на последно място държава майка а не мащеха.Някой знае ли колко са *** в държавата (служби както държавни така и общински) чиято задача е да създават работа на такива като тях? СТОТИЦИ ХИЛЯДИ търтей.Ето го проблема а не 16-20 часов работен ден.ТВЪРДО за 6 часов 4 дневен седмичен график, на който му трябват повече 2 и 3 смяна

10

Кремена Илиева

преди 9 години

Ще е добре и в БГ да актуализират малко работното време. Вече много малко хора работят 40 часа седмично-както е по закон. Аз работя 2 първи смени по 8 часа,2 втори смени по 8 часа и 2 междинни по 12 часа. Това са 56 часа седмично. В договора пише 40, но действителността е друга. Заплатата ми ако я разделя на часовете-направо не ми се смята. И ако всички компетентни институции си размърдат малко з*****а,ще видят колко нарушения има.

9

Анонимен

преди 9 години

С роботизирането на произвоството много хора остават без работа. Ако преди 20-30 години за проиводството на единица продукция са били необходими 20 човека, които да работят здраво 5 дни в седмицата по 8 часа, то днес същото количество продукция се произвежда за няколко часа от сам човек. Така че няма как да очакваме, че моделът ще остане същият. Освен това безработицата яко расте и рано или късно ще се наложи някой хора да минат на 6-часов работен ден, за да има работа и за други.

8

Анонимен

преди 9 години

Хляб се вади навсякъде по света с пот на чело.Навсякъде мислят за насъщният и после вече за всичко друго материално.Ако някой си мисли, че в чужбина парите валят от небето, значи не е бил там.

7

аз

преди 9 години

До АнонименИ кога бачкате като луди,като кафетата са пълни по цял ден.Мързеливци.

6

Антисоросоид

преди 9 години

А бе стига сте се лигавили бе! Направо да обръщаме заводите на трудови лагери, а който изнемогва-разстрел! Така ще останат само най-издръжливите. Време за ядене и почивка, разбира се, не трябва да се дава. С две думи: същински Аусшвиц!

5

Анонимен

преди 9 години

Цялата система е напълно сбъркана.А най-изкривеното от всичко е цял живот да работиш нещо, което не ти харесва. Още по-сбъркано е да ти е бизнес.П.П. Щом още ползваме израза "изкарвам си хляба" то сме много далеч от така наречената "развита, напреднала цивилизация", с който се самоопределяме. Някъде към 1000 години сме назад за да го ползваме.

4

Анонимен

преди 9 години

По скоро това е някаква шега.В истинските пазарни икономики работят като луди. Верно е, че взимат повече пари от нас, но и се скапват от работа.Тук ние бачкаме като луди за без пари.Малко трудно ще се въведе това.И без това бизнесмените, които познавам (малък и среден бизнес) се скапват от работа - няма събота няма неделя, всеки ден се борят за насъщния.

3

Анонимен

преди 9 години

Веждичката има ли мнение по въпроса?

2

Анонимен

преди 9 години

ОЧАКВАМЕ словоблудствата на финансовия ***

1

Анонимен

преди 9 години

Концепцията, че хората трябва да работят като луди, за да посрещнат нуждите на обществото, е напълно погрешнаНо е веруюто на всички наши "шефове", "бизнесмени", началници, бригадири и т.н. субекти с някаква минимална длъжност, даваща му власт макар и над един работник. Колкото по-малък е началника, толкова му е по-силна вярата в труд до пълна изнемога