29

Анонимен

преди 9 години

Значи в междугарието скоростта може да бъде и над 100км/ч ако минаваш по главния коловоз транзит можеш да минеш и с тази скорост, но влизаш ли в отклонение трябва да намалиш до 40км/ч

28

един българин

преди 9 години

Добре де, превишена скорост. Ама колко?То нашите влакове са бетер "Ориент експрес". Сигурно и 100km/h са им много.А в азиатска Турция вече има свръхскоростни влакове, мисля че над 200km/h развиват, не запомних точната цифра, но гледах информацията за тях. Май бяха немски.Кога ще ги стигнем... турците?

27

Анонимен

преди 9 години

Значи скоростта на лентата се вижда веднага след като се свали от тахометъра така, че не е нужно никакво разшифроване

26

Sho

преди 9 години

До Анонимен 25Отчасти вярно. Ако се е движил със и под 40 не би трябвало да има такъв проблем. Но ако скоростта му е била над тази максимално допустима за влизане в отклонение то не е никак ясно защо тази скорост е била такава. Много е лесно да се обвини един починал вече човек, което и правят в момента. Има едно общо правило при всички инциденти и то е че една катастрофа е РЕД от СТЕЧЕНИЯ на ОБСТОЯТЕЛСТВА. Айде спрете да пишите глупости под генерален знаменател.

25

петер

преди 9 години

Поредният министър които говори глупости. Г-н министър как разбрахте, че скороста е превишена преди да е разшиврована лентата. От една от талевизийте го обявиха за специалист, а Аз казвам че не е специалист по железницата, защото е завършил морско училище.

24

демократ

преди 9 години

Машиниста Сер гей ако беше няма ше да има такава катастрофа ,малко по голяма.

23

муспи

преди 9 години

Единственото казано ясно в цялата работа е, че за *** не може и дума да става. За влака край София се прави разследване цяла година, и нищо.

22

Кореняк-селянин

преди 9 години

Как беше по Дзержински-Сталиниски;Има човек има проблем,няма човек проблема е решен!ДОЛНИ ТВАРИ СА ТОВА ДРУГАРИТЕ БОЛШЕВИКИ!!!

21

Анонимен

преди 9 години

Аз се учудвам как хора железничари говорят глупости Значи в локомотива има тахометър който показва скоростта а тя се записва на лента Веднага може да се каже с каква скорост се е движил локомотива Ако в стрелките е влязъл с 40км/ч причината не е в машиниста, ако е над тази скорост е в машиниста

20

До 20

преди 9 години

Ти явно живееш на друга планета, или си си наврял главата в задните части...Предният влак, точно *** го дерейлираха, продават крепежни елементи, болтове, релди....

19

Анонимен

преди 9 години

по Живково време БДЖ беше с военна структура и правила.сега е крадлив бардак

18

Анонимен

преди 9 години

Този Папазов е еничарин. Кадр на ДПС и дибилян още от царско време, когато дибилан беше в министерството на транспорта.Еничарите нямат род, те пазят султана и както знаем от историяга избиват раята.Те такива мисли ме налегнаха, като чета кво е казал този еничарин.

Според БНТ най-вероятно машинистът е навлязъл в участъка с около 80 км/ч при максимум 40 км/ч. Това е мнението на ЖП експерти заради тежкото нагъване на композицията. Пътят е бил пуснат от 2 месеца в експлоатация. Според аматьорското ми мнение, без да давам окончателни присъди, е възможно машинистът да е видял нещо на релсите, я животно, я друго и да е ударил спирачки. Може би и стрелката да е направила проблем. Но при всички случаи е имало превишена допустима скорост.

16

Анонимен

преди 9 години

До АнонименА бе,АНОумНИЦИТЕ, не ви ли изглежда много тъпо все *** да ви са виновни. Трябва да си голям ***, щом не си знаеш именцето! Със сигурност и за градушката над Софията пак *** виновни. За малоумието пак те ли са, а?

15

1

преди 9 години

До я пака локомотива може ли със 160 км/ч

14

я пак

преди 9 години

цитат "Проектът за рехабилитация на линията Пловдив Бургас се изпълни по Оперативна програма Транспорт. Стойността на отсечката Михайлово Калояновец е над 35 млн. лв. и позволява скорости от 160 км/ч"

13

ОСТАВКА бе смръдльо

преди 9 години

Моля за внимание ВИНОВНИКА Е НАМЕРЕН за Катастрофата уточни мин.по транспорта от БКП_БСП,някой може ли да се досетят кой е ВИНОВНИКА,мъртвия-машинист естествено,колко е позорно и долно ПРАВИТЕЛСТВО ИМАМЕ ДНЕС!!!

Форумните железопътни специалисти се изказаха. Пътят е виновен, властта иска да натопи машиниста, а човекът напълно невинен!. Край! Присъдата е произнесена от вещите коментатори. Те не учили никога за ЖП линии, не са присъствали на мястото на катастрофата, нямат никакви доказателства, дори снимки от събитието не са виждали. Но нямат нужда. Те са гении, телепати. Разследванията на професионалистите са само за аматьори. Събраха се, казаха си тежката форумна дума и произнесоха присъдата.

11

Анонимен

преди 9 години

до 13И това е тъжно, защото аз съм се возил с 60-70 км/ч в нашите електрички и сменят посоката при такава скорост. Има нещо друго тук, но не го казват

10

Jaja

преди 9 години

До АнонименБез да съм експерт, но при отклоняване на посоката на движение със скорост, по-голяма от 40км./ч, риска за дерайлиране е голям (става въпрос за БГ жп мрежата)