108

студент

преди 10 години

Основното поради което младите не искат да работят е ниското и обидно за човешко същество заплащане. Какво можеш да направиш с 400 лв. заплата на месец. Всеки ден по 2 кафета и три сандвича са 12 лв. или 360 лв. на месец , ако изобщо може да се живее с три сандвича. Ето само това и приключва заплатата. Това обаче не интересува назначените капиталисти от БКП-БСП-ДС. За тях е важно да има за фолкаджийки и яхти. Тогава да си работят сами.

107

Анонимен

преди 10 години

ОЛД СКУЛ, смешнико, викаш, 1400 лева за двама души е добре? Това са 700 евро. Или около 1000 долара. В "лошите" САЩ взимах толкова за 100 часа работа, след данъци и то на нискоквалифицирана длъжност :D Бегай да лъжеш някой друг, че това е "достойно заплащане", ***. 1400 лева на месец за двама човека било добре...

106

До 111. Допълвам:

преди 10 години

В БАН, висшист с над 30 години трудов стаж, с основна заплата 350 лева!Ще попиташ защо е още там?Защото, докато правеше докторантура на самостоятелна подготовка, натрупа публикации колкото хабилитирано лице. Надява се на хабилитация, но му правят въртели уж по причини от съвсем друг характер - нямало пари, как да го преназначат на длъжност "асистент" /асистентската заплата е съвсем малко по-висока/, а трябва първо да си асистент, после доцент, ако не те изнудят да минеш и през "главен асистент"

105

Той е

преди 10 години

Има няколко фактора,които не са за подценяване!Първо,в този възрастов диапазон,каквото и да са учили или учат,младежите нямат опит,а днешните набедени бг работодатели не обичат да влагат в обучение и квалификация на персонала си!Което означава, че вземайки млади хора,те работят за най-ниски ставки,най-черната работа,което пък е предпоставка за текучество,и отказ да търси работа от този тип,а друга, просто не му се предлага.А не му се предлага,щото няма опит,изобщо,параграф 22 в действие...

104

svedust

преди 10 години

До бивш младhuli i pluene... Ivan Kostov i pravitelstvoto mu biaha izkarani nai chernite vupreki che izmuknaha Bulgaria ot krizata.. Vuzmustavahme se na Gospodin 10%, a posle po vremeto na troinata koalizia komisonnite stignaha do 60%,a Boiko Borisov kato bivsh i opiten reketior gi kachi komisionnite za proekti do 90%!!! No mai pametta na vsichki e mnogo kusa. DOLU GERB, DOLU ATAKA!DOLU BSP! DOLU VSICHKI MRUSNI TROLOVE NA GERB I BSP!

103

svedust

преди 10 години

До бивш младAide stiga gluposti. 83 kakvi protesti, kato ste bili leko nepulnoletni... I kakva troina koalizia. Ne troinata koalizia e problema, a promenenata realnost! Sega vseki mozhe da zamine navun i da raboti, za malkia business veche niama miasto v BG, zastoto priatelchetata na polovionata pisheshti tuk ot GERB go doubiha...Togava biahme zatvorena sistema i triabvashe da promenim sami nestatta... No kakvo se poluchi, imahme dobro parivtelstvo nachelo s Ivan Kostov, no to poluchi samo

102

Бай Ганьо от EU

преди 10 години

Бягай народе!Тази държава е пълна помия.

101

младеж,неработещ

преди 10 години

Честит ви ден на просветата...

100

коментар

преди 10 години

Наскоро имаше едно сравнение в социалните мрежи - Учител РБ 360 лв. - Хигиенист РБ 380 лв....

99

Иван

преди 10 години

Ама защо се чудите, че ни няма .... НЯМА ДА НИ ИМА МНОГО ЯСНО !!! Всеки нормален работлив млад БЪЛГАРИН е добре дошъл в която и да е държава по света . Да трудно е ... да в чужда държава си .... да има закони и правила които трябва да спазваш ... да трябва да си плащаш данъците и осигуровките към държавата .... ДА ТУК ДОРИ НА ЧЕРНО ДА РАБОТИШ ПАК ЖИВЕЕШ ПО НОРМАЛНО И СЕ ЧУВСТВАШ ПОВЕЧЕ ЧОВЕК !!

98

гърч

преди 10 години

Нема виработИм за 250 евро бе !

97

А така!

преди 10 години

СЛЕД 20-30 ГОДИНИ В ТАЗИ СМОТАНА СТРАНА ЩЕ ОСТАНАТ САМО ПОЛСКИ МИШКИ И БЕЗДОМНИ КУЧЕТА.

96

Анонимен

преди 10 години

да са живи и здрави мама и тати

95

бивш млад

преди 10 години

Бяхме си от компания от над 25 човека. Набор от 79-83. Като деца посрещнахме демокрацията, ходихме по протести 1997, после пак. И като се върна тройната коалиция на станишев, симеон и доган, започнаха един по един да се изнасят. 7 са в Испания, 1 в Италия, 2 в САЩ, 8 в Англия, 2 в Ирландия, 2 в Германия, 1 в Австралия. В България останахме само аз и един приятел. Който ще заминава шофьор в Германия. Аз се ориентирах към Великобритания. Та за какви млади говорехте?

94

Анонимен

преди 10 години

Много правилно действа населението " каквото повикало - такава се обадило ". Един тесен кръг от управници унищожава икономиката (държавата и хората в нея, без значение на каква възраст са) повече от 20 години , или да го наречем съвременна политика (на политически език). Само не мога да разбера от какво се опасявя власта, те хората са си на тяхна страна - помагат им и то доста убедително :)

93

Да се уточни.продълж

преди 10 години

Защо ми се струва, че в групата на хлапетата под 19 г. работа търсят точно тези, които учат - гледат да заработят някой лев през ваканциите, а също и по време на учебната година търсят почасова работа. Това правят не само най-бедните - поради крайна нужда, но и ученици от средната класа, които са амбицирани сами да си изкарват джобните, а също и да си купят някоя по-хубава дрешка или компютър.Неучещите под 19 г. вече са или млади майки, или ***-безделници. Изключенията се броят на пръсти.

92

кирето

преди 10 години

Ами бегаме младежите да няма да работим за по 500-600 лв да пълним гушите на ненаситните работодатели да храним *** все едно сме длъжни като е гадна държавата спрямо нас ще си намерим държава която да ни оцени !!!!!

91

Kempesa

преди 10 години

Mladite bqgat ot BG tva trea ste go razbrali veche nemaa smisal da pishete teq statii :)

90

Да се уточни!

преди 10 години

Говори се за трудовата заетост и за търсенето на работа от млади хора на възрас от 15 до 24 г.неправомерно е обаче всички те да се слагат в общ кюп. Тези под 19-годишна възрас би трябвало все още да са ученици.По-правилно е да се уточни:1. Какъв е броят на младите на възраст 15-19 г.2. Какъв процент от тези тийнейджъри ходят на училище.3. Чак след това да се изясни - а) от учениците на 15-19 г. колко процента си търсят работа; б) от неучещите под 19 г. някой търси ли работа изобщо.

89

Васо

преди 10 години

Изчезват защото не са *** да работят за 300-400лв на алчни чорбаджии. Предпочитат да сменят държавата. Това дето нашето поколение не може вече да направи. То затова и ние леем кроко сълзи за загиналия патриотизъм. Де да сме на техните години не бихме стояли тук и ден. А не е въпроса само за парите, а и за липсата на перспектива. Приказката за вуйчото владика си е пак в сила. Погледнете само от телевизии как само едни и същи физиономии надничат.