45

Lolla

преди 10 години

О, месоядни, джвакайте си мършата и киснете в задоволство, че сте здрави мъжкари.То високото кръвно и сърдечните проблеми са си нещо напълно естествено за човека.Спор с вятърни мелници е това, затова няма да изброявам сумарно в коментарите кой къде греши, само едно ще спомена, че ме изкарва от нерви винаги:Като "от хиляди години" човекът яде месо, що и вие - по примера на прародителя ви, не се върнете обратно в пещерите, вместо да се гърчите по гарсониерите?Щото там няма кренвиршиии, да!

44

ZTI

преди 10 години

Абе важното е да се чустваш добре, тялото най-добре може да си прецени какво му е добре да поема като вещества и продукти. Не може за всеки едно и също да е приложимо, за това всеки да си гледа в гьола.

43

Анонимен

преди 10 години

За вегетарианците не знам, но че бедните боледуват два пъти по-често от богатите - това е отдавна известно.

42

11

преди 10 години

До Маргарит ДаневСкоро ще ти поникнат и крила

41

Анонимен

преди 10 години

До Маргарит ДаневДа вегетарианството не е само неядене на месо, то е тотална промяна в битието, граничещо с монашеството...

40

GreenVeggie

преди 10 години

Относно витамин B12: "Vitamin B12 doesnt come from animal meat or their muscle tissue, it comes from the bacteria in their body. The meat isnt the source, its the carrier. B12 used to be found in very mineral rich soil (which we have sadly depleted through animal farming and chemical sprays)"

39

Анонимен

преди 10 години

До Почти веганКакъв активен спортист си, моля да споделиш. А алкохол пиеш ли?Предполагам че не, нали си активен спортист. Да ти имам щастието, да ти имам...Без вкусна храна и алкохол и жена ти да се чуди какво да ти сготви (ако имаш такава де, нали вие спортистите само сменяте "мацки")

38

GreenVeggie

преди 10 години

Днес.бг, моля Ви, проверявайте си източниците на статиите. Съветвам Ви да четете MindBodyGreen.

37

Почти веган

преди 10 години

Не е истина това, което чета надолу.. ако не знаех за какво става въпрос във веганството, а слушах нискообразовани и *** да ми обясняват как ям "купешки" неща, и как някой ми бил казал, че месото е вредно и аз съм му се вързал - просто не мога да повярвям що народ няма грам здравна култура. Затова и пред докторите ще има винаги опашки и фармацевтиката ще ви взема завинаги джобните (или насъщните) пари, драги ми жищни месоядци. Не ми е жал за животните. И съм активен спортист, а вие?

36

Маргарит Данев

преди 10 години

Откакто съм вегетарианец не съм боледувал .Издръжливостта ми се е повишила двойно . Постоянно ми се спортува и не ми се ходи в кръчми .Тези вегетарианци от проучването да не са ги хранили с чипс снакс сладолед царевица соя и други *** .Вегетарианството не е само неядене на месо .

35

месояден

преди 10 години

"психични заболявания" те това е първото и най-важно заболяване при всички вегетарианци .

34

Анонимен

преди 10 години

Всичко прекалено е вредно! Сега месото е пълно с какво ли не, затова предпочитам риба.Но да се откажеш и от животниските продукти е прекалено, особено когато лишиш и децата си от тях.Колкото и да хрупаш ядки, кълнове и тем подобни, вит.В 12 , както и омега 3 трудно ще си ги набавиш от тях.А соята, която е заместител на месото и обичам, също ме съмнява колко е чиста от гмо...

33

Анонимен

преди 10 години

"Да бъдеш или да не бъдеш,това е въпросът"Имайки предвид колко вино и кръв се лееше по време на Коледа и Великден си казвам,че сурови хора са били българите по селата,истински спартанци.Мисля,че днес все повече хора се плашат да вземат ножа и да заколят дори едно пиле.

32

до 40

преди 10 години

Евала, братле! Прекрасен въпрос: Някой чувал и виждал ли е веган на село? Не, няма и да чуе. Защото това е поредната градска мода, практически и теоретически неоснована на нищо!

31

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен 39Аз съм си от село и ям месо и яйца от домашни кокошки (имаме към 30 кокошки живеещи на 3 декара - май са бая свободни), ям домашни прасета (добре гледани са) и няма нищо по хубаво от тях (особено месото от прясно заклано прасенце). Имаме и чушки, домати и марули, ама те са си за гарнитура не стават за ядене сами по себе си. Ааа и агънца имаме 7. Жал ми е, ама едното отива за Гергьовден... А вие веганите какво си мислите че ядете, щото аз ВЕГАН на село не съм виждал...

30

Анонимен

преди 10 години

И като няма какво - да хрупам само марули ли? Хората отглеждат животни за храна и кожа, така е било от хиляди години, така е, и така ще бъде!! Колкото и да ви се иска друго на разпи платени "природозащтници" в кавички, защото вие изобщо не сте такива. Като искате яжте само трева и царевица, ваше си право, но не давайте акъл на нормалните хора какво да ядат.

29

Анонимен

преди 10 години

Всички "месоядни" след един 20 минутен разговор с произволен технолог от произволен месокомбинат ще станете не вегетарианци, ами вегани. Истината е, че с малка част животинска храна в менюто се постига оптимален баланс, но качествена храна в търговката мрежа просто няма :/

28

Анонимен

преди 10 години

Вегетарианците са същите като хомосексуалистите - тресат ги яките комплекси, че са малцинство. Ваша си работа какво правите, но хайде да не ми обяснявате кое е полезно, природосъобразно, човешко и разни такива други щури истории!

27

до 39

преди 10 години

Всяка рязка промяна в начина на живот е стрес за организма. Стресът убива по- бързо от неправилното хранене. Иначе : по - слабите и по - работливите обикновено живеят по- дълго....но това живот ли е?.........

26

Анонимен

преди 10 години

В статията може и да има малко истина, защото тези които се разболяли се хранели с преработена вегетарианска суровина. Когато се преработва се губят по голяма част от витамини и минерали. За предпочитане е Веган - Суровоядство.