144

Инженер

преди 10 години

Никакви Бг инженери не подпомагате, а сбирщина общаци които ще събират техника със съмнително качество, и шефа им, при когото ще отиват парите. Всички компоненти така или иначе са внос, дори и дъната и корпусите ще са тайвански или китайски. Да не говорим за матриците, хардовете, процесора и паметта. Правец ОС ми звучи като аналог на китайската версия на iOS (който е разглеждал фалшив айфон ще ме разбере какво искам да кажа).

143

Офчий мозък

преди 10 години

Пак ли е 8 битов със зелен CGA монитор

142

мм

преди 10 години

Смях голям. Пропаганда, предназначена за хора , които много много не се замислят. на този компютър сигурно и табелата "Правец" е тайванска. Само си мислите , че подпомагате българското производство. А за качество , пак ще си говорим, като навърти една годинка и вземе да пече и да фучи.

141

Pesho manafa

преди 10 години

До НиколаТи ненормален ли си бе?До кога глупавия комунизъм ще определея живота на жалките същества като теб?Защо да не е Правец? какво му е на името?Града и до днес се казва така.Ако ще и Тодор Живков да се казва, мнения като твоето са напълно неуместни.

140

Анонимен

преди 10 години

Kompa mi se razvali predi nqkolko meseca, ako cenata me ustroiva bih si kypila balgarski komputar. ;)

139

Анонимен

преди 10 години

Всеки може да си купи части за лаптоп от Тайван и да си сглоби лаптопа вкъщи - тука не се иска нещо кой знае какво. Може и да му брандират корпуса и да пише "Пешо" или "ГОШО". И ето ти марков лаптоп.

138

Анонимен

преди 10 години

За онези от вас, които са носталгични по игрите от онова време - "Каратеката", "Лоде Рънер", трябва да знаете, че те могат да се играят на съвременните компютри с процесор Пентиум. Пуска се една програма-симулатор, наречена "AppleWin", която превръща компютрите Dell, Toshiba и др. в имитация на APPLE-II, тоест Правец-82. Всички игри от онова време ги има в архивите в интернет. Аз си ги изтеглих и ги играя понякога. Без майтап! Опитайте и вие!

137

Анонимен

преди 10 години

Името на компютрите може да е "Правец", но като гледам на картинката - нямат нищо общо с онези 8-битови компютри, които бяха популярни някога.

136

:)

преди 10 години

Не сравнявайте гигантите от DELL, LENOVO и HP с тази смехория, бе хора. За да се изработи един марков компютър(лаптоп) се МИСЛИ и ПРОЕКТИРА. Правят го най-добрите специалисти с най-добрата техника. Чак после се почва производството, като качеството се следи и се получава отличен продукт. Тази работа не е за гаражна фирма. Най-малкото трябва да имат 20 човека сервиз, защото тези тояги ще се чупят постоянно.

135

св.Тодор Правешки

преди 10 години

Това се прави да се слави името ми да пребъде вовеки,хлапаци прости!Хак да ви е демокрацията!

134

Андрейчо

преди 10 години

Ако работят както и колкото първите български магнетофони " Рилафон" има мноооого да стоят по витрините...

133

Sin

преди 10 години

Всички които смятат да си го купят, да изгледат видеото след 1.25 мин. защото това е Правеца който ще се продава тук:https://youtube/watch?v=uTfPBWMLJ1Q

132

Браво

преди 10 години

Това което чета е супер! Макар,че ползвам макпро на Епъл бих купил на жена ми един такъв. Аз съм твърдо зад хората, които подпомагат бг икономиката по всякакъв начин и по принцип винаги купувам бг продукти в сфери където сме се доказали.Хората трябва да се замислят и да се информират,че много от нашите патенти се ползват от чужди фирми, които са се наложили на световния пазар, без дори и да подозират че зад тях стоят бг инжинери. Истината е че големте комании имат държава зад гърба си!

131

Гогарога

преди 10 години

До НиколаАз пък заради логото "Правец" ще си го купя. На пък.

130

Анонимен

преди 10 години

Най-големият достигнат пик в производството е когато България произвежда 40% от компютрите, използвани в страните от социалистическият блок (60 000 компютъра годишно), като по това време за производството на електроника са ангажирани над 300 000 работници, а произвежданата продукция е на стойност $13.3 млрд/годишно (8 милиарда рубли).

129

Недовиждащ

преди 10 години

Екранчето му ми се струва малко. Колко дюйма е?

128

до 166

преди 10 години

Купи си и *** от пазара в Димитровград !

127

Анонимен

преди 10 години

Американизите съм ги бал ! Купувам си БГ лаптоп за 500 лева , а Апалите за 2000 долара да си ги заврат отзад ! Купувам си и румънски телефон , не , по-добре руски , да се пукнат герберасти и *** от яд муаахахахахаха

126

Ха ха

преди 10 години

Тази година - полукомютри, догодина - цели компютри!

125

Никола

преди 10 години

DELL също се сглобяват от различни компоненти призведени от други компании , но са водещи при лаптопите като качество . Похвално , че тази наша фирма е започнала производство на лаптоп с отличен, като показатели, хардуер , НО едно голямо НО , защо трябваше да се казва Правец , каква е тази носталгия по комунизма, още повече , че няма да се прави там . Под 1000лв. за тези показатели е добра цена , но НЯМА да си го купя само заради логото Правец !!!!