69

Анонимен

преди 11 години

Едно време посерковците в Бг. докато гледаха на запад, вечно правеха сметки колко коли и телевизори можеш да си купиш с една заплата там, и колко тука и мечтаеха за капитализъм, за да могат и те да си купуват коли на воля!Да, можеше да си купиш и 10 коли в Германия - отиваш в банката, подписваш договора за кредит и купуваш! Връщането на кинтите обаче не се виждаше от тук как става. Ето, сега сме всички в капиталичма и вече е ясно кое как е...

68

Ко0це

преди 11 години

83, имам доста по-добра представа от тази материя, отколкото ти можеш да допуснеш! Вервай ми! :)

67

славянин

преди 11 години

Това не е криза на Гърция, Испания, Ирландия, Италия а е криза на ''развития'' капитализъм - ''религията'' на алчността! Този жизнен стандарт, който си е наложил''развития'' капитализъм е напълно изкуствен и нереален - всеки техен поданик консумира много повече отколкото произвежда - затова и почти всички страни с ''развит'' капитализъм имат трилионни държавни дългове, а дълг се прави като се простираш доста извън чергата си! Естествено за сметка на останалия свят!

66

Коце от 82

преди 11 години

Дреме му на президента на Пежо-Ситроен, че ще закрие 10-12000 раб. неста в Европа! Той се отчита пред семейство Пежо и няколко акционери с поименни акции. Те трябва да са доволни! Майната й на държавата и на работниците! Ще отворим завод в Танганайка, там ще плащаме 10% от заплатите в Европа и ще ни целуват по хемороидите! После на европейците ще им продаваме колите пак по колкото си беха, ама ще гушкаме вместо по 1000 еврака от всяка кола, по 9000.- ! Найс, а?

65

Коце,

преди 11 години

преди да се направиш на много знаещ,вземи прочети малко какво означава да си печаташ пари,че изглежда здраво си го закъсал с умнотията си.

64

Коце от 81

преди 11 години

И що са толкова прости да си изнесат производството при *** и да помпат чужди икономики?Просто като бел боб! Защото капиталистът се интересува само от собствената си гуша! Той няма родина, той има интерес! Затова ядеме скапани гръцки кайсии, праскови и дини, а превъзходните български плодове изгниха по градините, защото гръцките *** търгашите ги купуват на по 20-30 стотинки и правят по 1.5 - 2 лв. печалба на кило! Едни стават мнооо богати, а други няма да могат да си върнат кредитите!

63

Коце

преди 11 години

79, много ти е голяма устата, но ти е малък мозъкът!Кризата в Европа дойде от Америка и от американския начин на управление на икономиката! Затова същата криза е и там, ама там си печатат $ като закъсат, а в ЕС не става толкова лесно! Иначе причината е една - растеж, основан на увеличаващо се потребление! Да, ама производството се изнесе в Азия и Лат. Америка. Печалбите от търговските марки остават по офшорки, работните места са само в услугите. А трябва да се харчи! Тогава? Кредити!

62

Анонимен

преди 11 години

Испания най-вероятно през септември ще фалира и ще поиска спасителен пакет а след нея до месец най-много и Италия.Предстоят много тежки времена.Пресата и телевизията в БГ не отразяват реалното положене тук навън за да не паникйосват хората.Внимаваите в кои банки си даржите парите,в момента никоя даржава в европа не може да гарантира депозитите.подгответе се за най лошото.

61

Анонимен

преди 11 години

Не пишете минуси , а прочетете малко теория, която дължим на западните учени.Социализмът е този строй, през който на моето поколение премина по-голямата, по-хубавата и по-достойната част от живота. Надявам се да може по-голямата част от младежта да твърди същото смед 20 години за себе си същото.Но социализмът е неизбежен.

60

Анонимен

преди 11 години

Социализмът не е *** дума , а начин на организиране на обществото. Начин за произвеждане и разпределение на печалбата. При социалистическите страни държавата беше капиталистът и той разпределяше. Всички се раждат равни и имат право на живот, здравеопазване, жилище, образование и зачитане на достойнството. От 23 години това го няма. Вие вече видяхте какво е капитализъм-парите у едни и същи- и т.н.Очаквам ЕС да си намали заплатите и да си разчисти роднините от администрацията си.

59

Анонимен

преди 11 години

Точно незнанието е причина разни млади петли да подскачат.Един обществен строй се определя от това кой притежава средствата за производство, кой произвежда и как се разпределя печалбата. Това е политикономията. Има науки и те не се лаят по форумите. Та, тези, които произвеждат, не получават нищо. Скоро и тези, които прибират всичко, няма да имат същите приходи. Има вече движение в САЩ от учени, което отрича да е соц., но е точно това. Те откриват всичко на света!Дори и топлата вода.

58

За социализъм

преди 11 години

Теорията на социализма и комунизма е създадена от учени, философи, мислители и почива на християнските ценности. Израел тръгна от колективната форма-кибуците са тези кооперации, които дават прехрана за много хора. Не пишете изтъркани клишета без да сте чели теория, или да сте живяли в това време. Ако четете, всеки строй се сменя от по-прогресивен. Ние живяхме в него-когато наистина хората бяха равни в правото си на труд, образование, здраве ит.н. Ходът е естествен, предстои социализъм.

57

Републиканец

преди 11 години

в Испания беше жив социализъм - работиш 5 години и ако повече не искаш, пенсионираш се и взимаш пенсия. Ама орязана пенсия - не всичките 2000 евраци на месец ами "само" 700-800. Ако не ти се пенсионира - спираш да работиш и 1 година караш на "социални помощи" дето са ти колкото заплатата преди. Плажче-млажче поогледаш света на екскурзийки и после пак 1 година работа и после пак трудното решение - абе да карам на социални или да се пенсионирам вече..Да, ама не. А сега го плащайте с лихвите..

56

до 69

преди 11 години

то и САЩ са така като Франция- тогава кой да ни е за пример- може би Скандинавските държави- там е жив социализъм-взимат от богатите, за да има за немощните и неспособните, но не съм чул някой да се оплаква.

55

до 68

преди 11 години

колоко ти е мухлясъл мозъка- какви факти отпреди 25 години вадиш ?

54

Gnas

преди 11 години

kogo hrani faliralata frantsia be fantaziore, vi6 gi kakav defitsit imat. dobre 4e tormoziat evropa s atomni tsentrali i sa edva li ne monopolisti da svarjat pone vremenno dvata kraia

53

ха,ха,хааа...

преди 11 години

КОЛКОТО И ДА СЕ НАПЪВАТЕ ---ВТОРИ "социализъм"НЯМА ДА ИМА !!!ТАЗИ СОЦИАЛНА СИСТЕМА РАЖДА САМО *** ..НАСИЛИЕ ,ТЕРОР И Е ПЪЛНО ИКОНОМИЧЕСКО НЕДОНОСЧЕ!ВИДЯХМЕ ВЕЧЕ ...КАК БЕЗСЛАВНО СЕ СРИНА Т.Н.----СССР!ЗА ЕДНА НОЩ!!!!!А, БЕШЕ УЖ "...ОТ ВЕКОВЕ ЗА ВЕКОВЕ"...ХА,ХА,ХААААААААААААА....!"ДЕМОКРАЦИЯТА" ,МОЖЕ ДА НЕ Е НАЙ-ДОБРОТО НЕЩО .....НО , ПО-ДОБРА ОТ НЕЯ СВЕТА ОЩЕ НЕ Е ИЗМИСЛИЛ...!ВСИЧКИ КОМУНИСТИ БЕГАТ НА ЗАПАД....НИКОГА НА ИЗТОК--ХА,ХА,ХАААААААААААААА....

52

до 65

преди 11 години

цяла Европа е Франция и Германия- те хранят такива като Испания, Ирландия и Гърция ,управлявани от некадърни десни правителства. Сега и господ не може да им помогне!

51

DARK

преди 11 години

Време е демокрацията да скъса порочната си връзка с капитализма и да го изгони.Време е да се наложи строг държавен контрол върху банките и финансовите институций, време е дебелаците да почнат да бъдат цакани със до 90% от приходите им както е било до преди 50 години в Щатите.Очевидно е , че частника неможе да се контролира сам време е държавите да си върнат контрола над финансовият и останалите сектори.

50

61-ви

преди 11 години

Нали не искаш да кажеш.че цяла Европа е Франция,в Испания се видя нали как бяха наритани социалистите,да кажа ли и аз същото като теб,няма да се научите да не демагогствате бре,запомни до няколко години няма да има социалисти в никое управление зашото и сега във Франция ще се ***,но заоблените ви мозъщи не могат да разберат никога това.