47

Смешко

преди 11 години

Какво друго може да напише някой с име Мустафа?

46

онбашията

преди 11 години

олеле. изрязаха ми коментара с линк към оригиналната статия в ню йорк таймс от 1976та година с новината за клането :) тия от днес.бг наистина са болни мозъци :) мога да проповядвам избиване на ***, комунисти, ***, еколози, но не мога да пусна линк (макар и неактивен) към документ пряко свързан с темата. кога ли ще им взривят офиса :)

45

онбашията

преди 11 години

за да бачка линка към статията, добавете в адреса

44

Анонимен

преди 11 години

Автора, да си беше сменил помашкото име поне, бе. *** *** нагли, докога ще ги търпим, бе?? Идват тука и си правят каквото си искат.Все едно аз да отида в Турция и да почна да пиша из медиите как Ататюрк всъщност е еврейн (а той наистина е).

43

изпълзяха изроди

преди 11 години

След като чичо Моше през последните 80 години угои Турция, тия така се самозабравиха, че сега вече вземат мерки да заличават историята си като я подменят с ориенталска приказка.Колчем стане дума за вековните им зверства и мизерии събират башибозуците си гастарбайтери да смърдят в Европа или с натовските си въоръжения дрънкат по вратите. Примери колкото щеш, последния - дискусиите за Арменския геноцид!

42

доктор Ливайн

преди 11 години

Баташкото клане е факт, който го отрича, да си купи магнитни наколенки, че са му се разместили полюсите!

41

Анонимен

преди 11 години

постове 46 и 47:Това е историята за българските хайдути, разказана от техен правнук и притежател на пергамент, където Левски собственоръчно е написал (при обиколката му в северозападна Стара планина, преспивайки на Петроханския проход):- Спах и тук турска потеря не можеше да ме догони (хайдутите го пазят). Искам да видя цяла България така...

40

Анонимен

преди 11 години

В Стара планина се срещат двата предводителя - хайдушкият и еничарският. Хайдушкият отказва да се бият и иска среща. Какво е станало на срещата, не е описано, но там еничарският пълководец е разбрал от кой произход е, обърнал еничарите и презвел Цариград. Успял е да го отбранява цели 3 месеца срещу спахиите, дошли на помощ на султана. По лошо стечение на обстоятелствата рано паднал снега в Стара планина, блокирал проходите и хайдутите на успели да се притекат на помощ на еничарите.

39

Анонимен

преди 11 години

44, кретено, хайдутите тръгват като 300 войници, пратени с пълководеца на Иван Срацимир да опазят Петроханския проход до идването на зимата. Те не успели, Иван Срацимир признал султана... През вековете наследниците на този пълководец заедно с още един (пратен му за настойник), успяват да съберат над 5000 българи в Стара планина борещи се за свободата на България и срещу подтисничеството на Турция. Тогата султана, безсилен да се справи с тях, праща еничарите да ги избият.

38

Анонимен

преди 11 години

Мустафа Зуахид Блажев, ти си моето момче. През 18-ти век в България има дори френски писатели и те поне вярно са описали и изразили каквото са видели. Да, защото се казваш Мустафа, ти е лесно за отречеш българската кръв, дето турците са ляли. Още по-лесно е да отречеш арменската и на останалите поробени народи. И в момента не признавате кюрдите, но те са факт! Изобщо кой би се усъмнил в турския начин на управление в империята - то там било рай бе!

37

Анонимен

преди 11 години

Явно е ,че не може да се промени мнението на българския мозък промиван още от първи клас в училище по време на комунизма. Така също някои все още мислят, че хайдутите по онова време са се борили за благото на народа. ДА ама НЕ. Те просто са били мафиотите на онова време както до скоро бяха Жоро Илиев, Маргините, Бай Миле, Самоковеца,Братя Галеви и др знайни и незнайни герои (айдуци) които през 90те рекетираха малките търговци и българи.Българи рекетираха Българи.

36

ANONIMEN

преди 11 години

Скайлър и разследванията на турските зверства в Българияen.wikipedia.org/wiki/Eugene_Schuyler

35

чичето

преди 11 години

Абе що не си , не знам каква, а? Новоизлюпен историк ниеден!!!

34

учител историк

преди 11 години

A бе Ахмак Мустафа.Маниполациите ти не вървят.Имаш определени качества на писач,но не и на историк и човек с аналитично мислене.В едно си прав,че комунистите са избили много българи,но си признай и за кланетата и асимилацията на турците над българите.Ти щом си останал в България, явно си подучул от дядо си,че не се знае каква националност имаш т.е. нито риба нито рак,ни турчин ни българин.Явно че българското ти натежава,но целта тио е да се сближаваме с твоите далечни братовчеди в Турция.

33

Българин

преди 11 години

Господин Мустафа Зуахид Блажев защо сте със слънчеви очила,махнете ги и така го кажете.Еди такъв като вас изби около 2000000 камбоджанци и се извини после.Друг считаики се за избран от съдбата организира наи масовото умишлено избиване на хора в лагери.Друг премахваше хора с философиата че мъртвия не съсдава проблеми.Един наскоро изби част собствиния си народ като на игра.Мога да дам още много примери.Идете на лекар,имате силно разтроиство на личноста.

32

Плевен

преди 11 години

Целият този пасквил е една гнусна протурска пропаганда и лъжа. Гавра с паметта и болката на избитите. Опит за преиначаване на историческата истина. Срам и позор за Dnes.bg че са направили достояние на широките маси подобен долнопробен ***. Колкото и кьорфишек да се хвърля с американски пари за оправяне имиджа на Турция в очите на българите (за да се отслабят симпатиите към Русия), българинът винаги ще знае кой е неговия кръвен враг и душманин.

31

borqna.peneva.5

преди 11 години

dnes.bg/obshtestvo/2009/02/02/az-miroslav-blajev.65173

30

Ганьо

преди 11 години

Доказано е че мъж не може да забременее но в турция опитите продължават!

29

Тимур

преди 11 години

Апропо, за възродителния процес, който не бил "възродителен"...А защо ДПС се опитва да наложи принудително автоматично връщане на турските имена? Понеже се оказва, че доста български турци по лични причини, които не са нито наша, нито на ДПС работа, предпочитат да носят български имена. Но някой иска да им отнеме това право, понеже тогава целият балон с "престъплението на века" рухва. Анадънму?

28

do 23

преди 11 години

Niama rusi turci v Turcia ima iscelnisi ot ot Rodopite i Bosna (pomaci) v rodopite poma6koto naselenie e s rusi kosi i sini oci za razlika ot ostanalata chast na BG kadeto horata znachitelno po tamna koja i s cherni kosi ,v turskite filmi ispolzvat biali(rusi) artisti s propagandna cel ,TURCIA nikaga ne se e otkazvala ot BG teritorii vleznali v evropeiskata obshnost vsichko e vaprost na vreme......