22

Ная

преди 11 години

Освен това нали разбирате колко безумно много пари е да активираш хаарп. А, сега обяснете за какво да го активират точно срещу нас? Суперлуни пък има доста често и не се сещам за земетресение по същото време. Освен това луната влияе само на водата, няма гравитационната сила да подейства на земните пластове. Спете спокойно!

21

Анонимен

преди 11 години

Наистина тея от ЦЕРН отдавна не са ни уведомявали какви ги вършат, а под Италия минава един от тунелите.

20

Ная

преди 11 години

Ама вие се паникьосвате от глупости вече. За съжаление живеем в силно сеизмична зона и от време на време си ни подрусва. Земетресения с този магнитуд стават изключително често и е добре, защото така се разтоварва напрежение. След всичко, което се случва, сме малко по-чувствителни и се плашим лесно, но всичко това са естествени земни процеси. Разломът в Италия е отделен, нама връзка с нашите и няма как да си взаимодействат, успокойте се!

19

ан

преди 11 години

НЯМАЛО ВРЪЗКА СЪС ЗЕМЕТРЕСЕНИЯТА В ИТАЛИЯ ДА АМА НЕ. ВЧЕРА Я ДРУСНА ИТАЛИЯ И ВЕЧЕРТА ДРУСНА ПАЗАРЖИК И ВЕЛИНГРАД. ТОВА НЯКАКВА СЛУЧАЙНОСТЛИЕ? В ПРИРОДАТА НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ ВСИЧКОЕ НАВЪРЗАНО. ПРИРОДАТА СЕ БУНТУВА СРУЩУ ДРУГАРИТЕ КОИТО Я УНИЩОЖАВАТ. МНОГО УЧЕНИ СЕ НАВЪДИХА КАТО *** СА ВЕЧЕ И САМО БЕЛИ ПРАВЯТ. ТЕЗИ ОТ ЦЕРН НЕЩО ВЕЧЕ НЕ СЕ ОБАЖДАТ. ДА НЕ СА УМРЕЛИ ГОРКИТЕ ОТ ПРЕЯЖДАНЕ? МИЛИАРДИ ПОТРОШИХА ЗА ДА СЕ ПРАВЯТ НА ГОСПОД. И РЕЗУЛТАТАЕ НА ЛИЦЕ. ЗЕМЕТРЕС И НАВОДНЕНИЯ.

18

hehe

преди 11 години

Водата дето се пълни там, отива в почвата и е постоянно мокро, според тебе какво следва , да изникне езеро и в него да плуват рибки ли :)

17

Анонимен

преди 11 години

В Италия пак имаше 5.1 вечерта. И тук все обясняваха колко е нормално, ама май не е баш както очакваха. Земята се активизра в последно време на места, които досега са били спокойни и хората трябва да свикнем да живеем с това ми се струва. Да строим качествено, да не пестим от сигурност. Друг изход няма. Спокойствието е измамно, навсякъде може да стане земетресение и тези карти за вероятности са излишни, защото всичко може да се случи във всяка една точка.

16

хаха

преди 11 години

Какво да чета, според тебе цяла година ще пръскат, за да ви избиват ли ?????? Обясни защо им трябва това да го правят!? Аз пък ти казвам, че земетресенията имат общо с тези в Италия - погледни сайта на EMSC!

15

Анонимен

преди 11 години

Точно тия мини дето се пълнят с вода са главната причина разрушенията в Перник да са толкова малко. В кварталите под които има минни галерии няма никакви щети за разлика от останалите.

14

do hahaha

преди 11 години

Пич, прочети малко по темата и тогава давай мнение. Пръскали против кърлежи......и така целогодишно, нали?

13

хаха

преди 11 години

Виновни сме си самите ние, защото Земята е едно кълбо и колкото да я копаш в нея остават кухини, които после трябва да се запълнят! Майката природа не търпи толкова издевателства върху нея!

12

hahaha

преди 11 години

Африканската плоча иска да влезе под нашата (европейската) и колко й трябва - само една супер луна, за да причини активацията й...... А и тези минни галерии в Перник, дето се пълнят с водя са още по-добър повод за землетръси, хайде дайте го по-спокойно, нито Хаарп ви е виновен, нито тези дето ви "пръскат"!!!!

11

hahaha

преди 11 години

С това пръскане хептен изкукуригахте, знаете ли изобщо за какво пръскат или само така си говорите, по тотва време винаги пръскат, я срещу кърлежи, ч срещу вредни наекоми...... Ама те чели недочели лаят и всяват паника в хората! Ще тръгне някой да ви пръска и да ви убива, я се орпавете малко! Земетръсите стават, защото вмомента планетите се подреждат на една линия, предния път н 5 май е имало супер луна - вкарайте си малко акъла в действие!!!!! Африканската плоча иска да влезе под нашата, ама наш

10

hm

преди 11 години

Бях във Велинград почивните дни. В събота още сутринта направиха небето на решетка от химически следи. След обяд заваля дъжд, който остави ужасни петна по колите в цвят на сяра. Бях убедена, че максимум до ден ще има земетресение в района. Пръскат ни като *** и даже вече не се крият.

9

.

преди 11 години

Този Милошев да вземе да се пенионира, само лъже хората, в Търново го усетихме доста добре :(

8

тъп и прост

преди 11 години

12.12.2012 - наближава ...

7

hehe

преди 11 години

Да, с Турция и Гърция няма, но с Италия има :) :MagnitudeMw 4.9RegionNORTHERN ITALYDate time2012-06-03 19:20:44.5 UTCLocation44.95 N ; 11.00 EDepth10 kmDistances154 km E Milan (pop 1,306,661 ; local time 21:20:44.5 2012-06-03)34 km N Modena (pop 181,011 ; local time 21:20:44.5 2012-06-03)8 km NW Mirandola (pop 23,078 ; local time 21:20:44.5 2012-06-03)4 km NE Concordia sulla secchia (pop 8,932 ; local time 21:20:44.5 2012-06-03)

6

Лупи

преди 11 години

Друсна силно но добре,че беше кратко!!!!!!

5

зрител

преди 11 години

Всички телевизии обичат лошите новини! Пък и е редно да знаем за земетресения на територията на България, вместо разни измислени историйки на още по- измислени звезди. Тук в Пазарджик се разлюляхме през нощта и беше добре да научим, че няма връзка с Пернишките земетресения.

4

до 8

преди 11 години

Прав си, да. И аз исках точно това да кажа. Трусове постоянно има някъде по света и винаги е имало. За справка вижте в някой от сайтовете за земетресения. Просто покрай това в Перник медиите почнаха да спекулират прекалено много и да ни уведомяват за всяко слабо - 2-3 по Рихтер, за да привличат аудитория. На никой не му пука обаче, че по-страхливите или неосведомени може да получат някое психо-разстройство.

3

жжж

преди 11 години

2012 година сме все пак.