13

аз

преди 12 години

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО Е ПРАВ 9.ВАС-свърталище на безнаказани разбойници.Подиграват се с обикновения човек,а се подлагат на големите.Срам и позор са цитираните решения.Тези съдии отдавна следваше да бъдат изгонени от т.нар.съдебна система.Затова Х-я ни слага стоп.Но-БЪЛГАРСКА РАБОТА.Изборност на съдии и прокурори и заличаване фигурата на т.нар.следовател.

12

Читател

преди 12 години

Как кой? Ами на Гоце Първанов - нали той беше много гъст с топмагистратите, а гл.прокурор и шефът на ВКС са негови хора! Или пък партията на Меглена Куневица: според случая тя спокойно може да се трансформира в др.Меглена Пръмова и да понесе червеното знаме! Сега сериозно: без десен блок няма да се мине и ако старите кримки не желаят това, то млади хора като Малинов и Москов, както и такива от средите на ГЕРБ и от пръкващите се нови десни движениея ще разберат,че обединяване против БСП/ДПС/ икономически сиви групировки е повече от наложително! Иначе трябва да търпим магистрати като Груев, Мингова, Велчев, Пенгезов, Г.Колев да ни мачкат, докато ни превърнат на ***. Другият вариант е да се готвим за нов 23-и септеври... Да се надяваме,че дотам няма да се стигне.

11

..

преди 12 години

Когато в европа кажеш бЪЛГАРИН е равноэначно на това да наречеш някой "***" тук. Тъжно но факт !!!

10

petko

преди 12 години

До номер 9, ЧитателИ кой да е новият кабинет, дето ще се оттърве от корумпираната съдебна система? Иначе добре си го казал...

9

Жорж

преди 12 години

И преди ВАС беше свърталище на съдии, чиито присъди нерядко бяха лишени от логика, не почиваха на базата на морал, чувство за справедливост и лично достойнство... То не бяха странни , та дори екзотични присъди, не бяха оправдания на 1,8 млн лв хонорар на хидроинженера Ахмед Доган, не бяха оневинявания на влиятелни личности, не беше заставане зад хора с недотам чисти дела... Знаеше се, че съдията М. доскоро беше сивия кардинал на съдебната с-***, че Солакова като генералска снаха на бившия министър на ВР Ангел Солаков си падаше по червения цвят, но възцаряването на Г.Колев за шеф на ВАС беше черешката на тортата, наричана Върховен административен съд. Защото оправдаването и възстановяване на работа на съдията-генерал на работа от състав с председател Солакова, сега оневиняването на тримата висши съдии, герои от ОПС-сагата в Приморско, преди това възстановянето на работа на Деница Урумова стана по негово време. И само това ли бяха странните присъди, с които ВАС се изгаври със желанието на хората да има справедлива съдебна система! Да припомним ли откъде се вмирисва рибата?!

8

Всички са чисти

преди 12 години

Нищо по-различно и не очаквахме!

7

Читател

преди 12 години

: Отдавна зрее идеята магистратите да станат изборни и да се отървем от тези, които разчитайки на своята прословута независимост и безнаказаност, откровено ни се подиграват в очите. Струва ми се, че лидерите на ГЕРБ повече се интересуваха от поставяне на висшите съдилища под техен контрол.Съдейки по избрания нов шеф на ВАС, първият опит е явно неуспешен. Очевидно трябва да чакаме друг кабинет, който да се реши да се раздели с остатъците от зрелия и презрял социализъъм и алчните, назначени с протекции и като маши на определени партии/икономически групировки магистрати на Прехода.Работата на административните съдилища може да се поеме от АО на съдилищата, а преминавайки към двуинстанционен съд, да се осовободим от ВАС. От ясно по-ясно е ,че този съд е голям баласт на шията на данъкоплатците - и като обхват, и като начин на действие. И като съдии в него...

6

Гражданин

преди 12 години

ВАС с този съдийски състав е лицето на съдебната власт задънената улица, в която тя се намира, висшите съдилища, бъкани от съдии с БКП минало и млади такива, неспиращи се пред нищо ,което пречи на тяхното забогатяване, нагли до безочливост, направо подиграващи се с обществото! Човек има чувството, че съдиите в този съд се грижат единствено за своето благополучие и спокойния живот на хората с влияние и тези с голямо богатство. Друго въобще не ги интересува! Да вземат да го закрият този съд и без това ползата от него е никаква! Поне няма да издържаме сума ти съдии баби и дядовци в 2-3-а младост, вкл. и такива на преклонни години.

5

Анонимен

преди 12 години

Чудно, просто прекрасно, типичен пример за това, че "правосъдието" в България е според това колко пари и власт имаш.

4

ей

преди 12 години

кръв да с*рат и ла*на да повръщат тези крайно нуждаещи се и тези където ги оправдат и отменят това нищожно наказание

3

Анонимен

преди 12 години

Гарантирано от БСП, защото съдът е тяхната последна крепост!

2

честен магистрат

преди 12 години

Да се обезщетят за държавна сметка с нашите парички.

1

Анонимен

преди 12 години

Гарантирано от ГЕРБ.