123

Баба Упойка

преди 12 години

Ако е била интубирана в хранопровода, а не в трахеята, обикновено се умира до ТРИ минути. АБсурд е и да се *** живо бебе, ако е имало хранопровод.Стига смехории, или съдебните пак са били фиркани?Разбира им главата на тях от интубация на жив човек, при все, че ровят по цял ден замръзени трупове.Пази боже от експерти - моргаджии, много знаят на умрялото да поставят диагнози. Да дойдат при живите, да видя тогава какво ще правят!Изобщо причината за подобна смърт, не е итубацията.

122

Ина

преди 12 години

Баба ми си е плащала осигуровките цял живот - и за здраве и за пенсия, само дето преди години едни хорица окрадаха държавата и с тия пари издържаха децата си в чужбина. А за децата ни - всеки родител зане, че се плаща - от родилното до всяка поликлиника. Защото няма специално отношение към децата, те имат право на толкова пътеки, колкото и всечки останали, а всички знаете колко повече боледуват децата. Не обръщайте проблема в политически, защото това не е от вчера, не е от 5 или 10 години, нали?

121

до 123

преди 12 години

Взимат ти осигуровки за да плащат за лечението на баба ти и на децата ти.Това е нормално.Не е нормално обаче тия пари да отиват за други ресори и изобщо да не стигат до болниците.Не е нормално да има монопол на НЗОК , но е много удобно за да се отклоняват средствата ,които всеки месец влизат в хазната.Проблема не само при теб е ,че просто нямаш право на избор.Следващият път пак си изберете такова правителство!

120

Ина

преди 12 години

Ако ще плащам непрекъснато за по-добра болнична помощ, то тогава на какво основание ми взимат здравни осигуровки всики месец? Да стане изборно плащането на осигуровки - ако ще избирам да плащам на докторите, то тогава няма смисъл да плащам на НОИ.

119

Анонимен

преди 12 години

Ми той и Бойко трябва да подаде уставка, щото той махна успешният шеф на Шейново и назначи тоя

118

Анонимен

преди 12 години

Що за простотия?! Наказания, глоби... ала-бала - тия некадърници ще продължават да убиват и рекетират родилките! ДА СЕ ОТНЕМА ПРАВОТО ДА СЕ ПРАКТИКУВА ДО ЖИВОТ!!!

117

Иво

преди 12 години

Да бъдем откровенни- от години в БГ се толерира простотията и шуробаджанащината, кадърните хора ги изолират и накрая ги изхвърлят от всяка система, защото пречат с неподчинението си и с отказа да лижат ***. И какво става после? Кадърното напуска БГ и остава некадърното, а то драпа за подкупи и т.н. Ето го резултата - който гони умните от държавата ще бъде лекуван, управляван, финансиран, защитаван от.... некомпетентни протежета. Не се оплаквайте - всички в БГ имаме вина за това!

116

Роси

преди 12 години

Дано всичи тук който пишете за мнението си, не го правите по време на работа.В противен случай сте точно,като лекарите който обвинявате че не си вършат работата.

115

до 115

преди 12 години

В тоя ред на мисли по-добре не се изказвай , когато не си КОМПЕТЕНТЕН (няма да влизам в подробности да ти обяснявам) Иначе относно оставката съм съгласен , абсолютно ненужна е.

114

чарли

преди 12 години

Какъв екип да избирам,на мен ми плащат 365 лв.От къде да взема 1000 лв. за екип.Нали там има бригада която работи.

113

"Хейтър"?

преди 12 години

#111, в България, без значение дали на частно или не, всичко, дето е с висока заплата, е назначено с връзки, без изключения и без значение кой какво ти казва!

112

и

преди 12 години

Извинет ме много, но интубиране в хранопровод, а не в трахея няма нищо общо с условията на работа в болниците. Тук говорим за КОМПЕТЕНЦИИ, които явно масово липсват и това започва да личи все повече....И честно казано не разбирам как точно оставката на въпросния директор "ще защити честа" на болницата....

111

до 110

преди 12 години

Да, явно е *** българина -размахва тази Хипократова клетва без да знае за какво иде реч сякаш тя е някакво шаманско заклинание и на доктора му дават сиренето в магазина без пари, а срещу рецитацията и, сякаш пустата клетва прави лекарите извънземни и длъжни на всички за всичко, а плочкаджията /без клетва ти взима 3-4 заплати, ама икой не мрънка. И никой не протестира, че държавата прибра 1,5 млрд. от здравни вноски, ама пък от някъде знае, че лекаря взимал 10 % от клин. пътека.

110

Анонимен

преди 12 години

Продължавайте да се поддавате на жалките провокации на правителството.Да много по-лесно е да се нападат лекарите заради условията на работа , които сте им създали вместо да се направи здравна реформа и да се вдигне монопола от престъпниците от НЗОК.Още некоя и друга година и като остане да Ви лекува само проф.Бабата на баба Ви , ще видим тогава дали пак така ще говорите.

109

R.

преди 12 години

Д-р Костов не си подава оставката,за да защити доброто име на болницата,а тя е поискана от Б.Борисов...

108

Анонимен

преди 12 години

Защото в частните болници рядко попадат тежко болни и такива с усложнения.В частните болници се избират добри лекари,а не такива, които имат връзки. В частните болници няма раздута администрация,имат висока енергийна ефективност,не се краде от поръчки за храна, лекарства, консумативи,има контрол над работещите там и т.н.и т.н.

107

Анонимен

преди 12 години

За пореден път се убеждавам ,че българският народ е мегамалоумен.Много ми е интересно дали пак така ще хвърляте жлъч , когато се разболеете и изпаднете в нужда.И защо всички споменават "Хипократовата клетва" без да говорят за последната част , в която се казва : че пациентът е длъжен да осигури такова материално състояние на лечителя и неговото семейство така че той да не мисли за нищо друго освен за лечението му !

106

Az

преди 12 години

Разлика м/у частното и държавното- В държавното те посрещат като натрапник в часното като $.Как стана така че и в държавното не виждат като $ незнам.И в двата случая обаче не директора си тръгва,а този който е виновен.

105

Тялото

преди 12 години

Всички се нахвърлиха върху лекарите, но никой не иска да назове истинския воновен и причината да се случват толкова често тези неща - ОБРАЗОВАНИЕТО!Цялото ни образование е една шега и медицински университет не е изключение. И нещата ще стават все по-зле като парите за него са смешни на фона на буджета на МВР.Повечето лекари не са виновни че никой не ги е научил.

104

Анонимен

преди 12 години

Егати гадните доктори оставиха майките да се справят сами Бащата веднага да подаде оставка Всички пред народното събрание УРА най -после всичко излезе на яве