19

fdrs

преди 12 години

*** са тези, които са написали, че Луната не гарантирала живота на Земята. Ами унищожете я. Нека да видим след това дали ще може да пишете.

18

Анонимен

преди 12 години

Горкият Господ,колко труд е хвърлил да нагласи Земята така,че да се получи най-благоприятния климат и да се създадат най-прекрасните условия за живот на най-неблагодарните и неразумни същества наречени хора...

17

до 17

преди 12 години

И какъв ти е изводът от това?

16

брокерче порче

преди 12 години

Целта на такива платени новини е да подбиват цените на имотите на Луната и да предизвикват търсене заради намалението.

15

доктор по физика

преди 12 години

Земята и Луната формират двойна планета: тяхното движение е доминирано от слънчевата гравитация. Равнината на лунната орбита се намира под ъгъл 5,145396 спрямо еклиптиката (орбиталната равнина на Земята) и под ъгъл 1,5424 спрямо нормалата на същата равнина. Лунната орбита извършва бърза прецесия (точките ѝ на пресичане с еклиптиката се завъртат по посока на часовниковата стрелка) с период от 6793,5 дни (18,5996 години) заради гравитационното влияние на земната екваториална издутина, породена от въртенето на Земята. През този период инклинацията на лунната равнина спрямо равнината на земния екватор варира между 23,45+5,15=28,60 и 23,45-5,15=18,30, докато в същото време запазва наклона си от 23,45 спрямо еклиптиката. Същевременно наклонът на оста на въртене на Луната спрямо нейната орбитална плоскост се изменя от 5,15+1,54=6,69 до 5,15-1,54=3,60. Наклонът на земната ос на въртене от своя страна реагира на това изменение, като се отклонява на 0,00256 спрямо средната си стойност ефект, наречен нутация.

14

някой

преди 12 години

"Ако не беше този спътник, наклонът на оста на въртене би бил съвсем различен и климатът на планетата не би предразполагал към поява на живот, пише Утро.ру."С други думи: Ако баба беше с дръжка, щеше да е мъжка!Марс има две луни които са доста по-малки от нашата и си се върти горе-долу по същия начин като нашата планета.

13

mr_cec

преди 12 години

Бит. 1:31 "И Бог видя всичко, което създаде. И ето, беше твърде добро. И стана вечер, и стана утро: шестият ден."беше твърде добро, да твърде добро :)Господ е направил всичко уникално.

12

mr_cec

преди 12 години

БиблиятаБитие 1 глава:1 В начало Бог създаде небесата и земята.2 А земята беше пуста и неустроена и тъмнина беше върху бездната, и Дух Божи се носеше над водите.3 И Бог каза: Да бъде светлина! И стана светлина.4 И Бог видя, че светлината беше добро; и Бог раздели светлината от тъмнината.5 И Бог нарече светлината ден, а тъмнината нарече нощ. И стана вечер, и стана утро: ден един.6 И Бог каза: Да бъде твърд посред водите, която да раздели води от води

11

mr_cec

преди 12 години

Битие 1:10 И Бог нарече сушата земя, а събраните води нарече морета. И Бог видя, че беше добро.

10

да

преди 12 години

Бог е създал луната, за да свети през ноща на хората, преди да е изобретено електричеството.

9

Анонимен

преди 12 години

Сещам се за вица... " Луно, луно-земьо македонска, па ли че те делиме!

8

Гошо Тъпото

преди 12 години

Луната е най...старата свод**ца,която се...грижи за чифтосването,на Земята.

7

ГЕРБераст

преди 12 години

Дреме ми за Луната,важното е МВР да е добре.То влиае повече на живота на Земята.Гарантирано от ГЕРБ.

6

^3DAttack

преди 12 години

Без луната живоата щеше да е доста по труден но не и невъзмопжен . Наличието на луна действително стабилизира климата ама ако луната беше по близо както е било в началото .. приливните ефекти са били високи около километър вълни .. така че луната ни точно там където и е мястото :) и всякга година се отдалечава по малко но няма страшно за сега :)

5

Анонимен

преди 12 години

Да бе , така ще кажете. А приливите и отливите , чрез които много морски организми разбират кога да се размножават и кога да мигрират ?

4

Луна

преди 12 години

Настина, без Луната също би имало прости форми на живот, но за да има сложни форми - като млекопитаещи, вкл. и хората, Луната е абсолютно задължителна. Копютърната симулация не е доказателство, а само работна хипотеза.

3

Анонимен

преди 12 години

луната е македонска и не може така да се говори за нея

2

Садул

преди 12 години

Да иа е.а и луната ! Никаква файда нямам от нея. Единствена полза имат тези дето се хвалят кой бил пил и п*кал там... Нищо интересно освен че ме дразни като спя.

1

Анонимен

преди 12 години

Професор Жак Ласкар да иде да си върне дипломата веднага!