13

адонис

преди 12 години

Гръцката култура е нвсякъде, просто навсякъде!!!

12

до 10

преди 12 години

Така е, но и от древните сгради няма да остане нищо. Само купчини камъни.

11

Анонимен

преди 12 години

Според това ,което съм чел градът е разграбван много пъти, така че ако открият нещо, то ще е случайно изпусната. По-важното е да се разбере повече за тази страница от историята и набатейците.

10

Пич

преди 12 години

Готов съм да се обзаложа, че ако командироват няколко иманиарски бригади от България заедно с роми копачи в комплект, точно за една седмица всички видове съкровища ще бъдат открити. И то със самоделни металотърсачи!

9

Хм

преди 12 години

трансформаторите е неква печална боза - недей да я слагаш до истински ФИЛМ като Индиана...

8

Анонимен

преди 12 години

Не само Индиана Джоунс, а вчера глеахте ли Трансформърс.... :-D

7

Анонимен

преди 12 години

След като гледах през 80-те "Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход" мечтата ми беше да видя Петра и местата от библейската история. Изпълни ми се мечтата преди няколко години, когато имах по-добра заплата. Невероятно е усещането за всеки, който обича и познава историята. Всъщност вътре в храма има едно малко помещение, не е като във филма.Древните хора са били по-добри инженери от сегашните, това го доказват безброй исторически паметници по света. Може би защото не са имали машини.

6

Хм

преди 12 години

е как къде са изчезнали съкровищата? отишли са за лихви на банката, която е кредитирала строителството... като гледам какво е, нема начин квадрата в тоя комплекс да не е 3-4000 евра.. :-)

5

Анонимен

преди 12 години

Индиана Джоунс и Последния кръстоносен поход е сниман в Петра

4

Анонимен

преди 12 години

нина , това да не е парламента да търся подкрепа , аз не съм политик и просто искам да се увеличи броя на истинските статий а не на критикуващите , на такива съм се нагледал 20 години , които умеят да пишат правилно но нищо не знаят :)

3

Анонимен

преди 12 години

Цивилизацията изчезнала, а съкровищата на набатеите така и не били открити. Къде са изчезнали?+++Костов е виновен.

2

Нина

преди 12 години

Марсоход, ако мнението Ви беше написано на грамотно, сигурно би привлякло повече подкрепа...

1

марсоход

преди 12 години

незнам какви са тези опростени статий поне като ги преписвате си намерете човек който горе долу разбира и не подвеждайте младите читатели , този град е връх на инжинерното изкуство предназначен за съхранение на огромни количества чиста вода и невероятна каназалиционна система за доставка на вода за което учените още нямат обяснение и не е строен от аборигени а от инжинери с знания за които днешните такива четат само в фантастичните романи