179

Анонимен

преди 12 години

В поликлиниката, която посещавам само в краен случай, мед. сестра на личния ми лекар не може да работи с компютър. Дори при набирането на текст търси буквите по-клавиатурата като следотърсач. На лекаря накрая му писва и сяда той да свърши работата. Да не говорим колко време минава, когато започне да търси някакъв вид заболяване в програмата.... Пациентът отива да е бръсне за втори път през деня.

178

do 171 C KAKVI PARI

преди 12 години

XITRA LICIZA PAK I CE XVALI RECTITYTKATA,C NEKLARIRANI DOXODI OT NAEMI.ZATOVA BG E NA TOVA DEREDJE.

177

Анонимен

преди 12 години

В Англия не вървят номерата, които се прилагат в нашите болници. Това е проблемът, другото са празни приказки.

176

ANONIMEN

преди 12 години

V BG OTDAVNA CME REVNALI NE CAMO OT BG CECTRITE ,NO I OT TEXNITE DOKTORI.DA CE IZNACQT OT BG.ICKAME DOKTORI I MINICTAR NA ZDRAVEOPAZVANETO OT DRYGA DARJAVA,TO NA6ITE DOVEDOXA BG NA PARVO MQCTO PO CMARTNOCT V EC.ICKAM DA JIVEQ V BG,ZATOVA VAN BG LEKARITE!!!!!!

175

Анонимен

преди 12 години

Айде стига простотии, никой не им е натресъл зорлем български или румънски медицински сестри в техните болници! Кой в днешно време назначава хора на сериозни позиции (а такива са медицинските сестри) само по документи, без да ги види на интервю?? Кой ще назначи човек, който не говори езика, на работа с непрекъснат контакт с хора? Кои са всъщност ***, питам аз???

174

Анонимен

преди 12 години

бре да ***, не им върви на наще мед. сестри! Преди време - кадафи, сега - ингилизите. Накрая ще излезе че са ***, а не е така! Кви сфирки метаааааттт....мммммм!

173

TEREZ

преди 12 години

ZASHTO , TEZI OT NIGERIA I SOUTH AFRICA NE SA LI OPASNI ZA GOSPOJA BARONESATA / KOYATO SAVSEM NE E ANGLICHANKA DA NE GOVORIM PAK ZA EVROPEIKA. NA TYAH ISTOCHNA EVROPA MNOGO IM PRECHI ZASHTOTO SME INTELIGENTNI I DOBRI RABOTNIZI. NO NALI SME KONKURENZIYA PREDPOCHITAT CHERNILKITE OT AFRIKA / POLOVINATA OT KOITO IMAT SPIN/ NO TE RAZBIRASE NE SA OPASNI ZA PAZIENTITE . TEHNIYAT ANGLIISKI E POTRESAUSHT .

172

NurseMary

преди 12 години

Новозавършилите започват по мед.центрове, кабинетчета, а често и продължават образованието си в други професии, а вече има и стажантски програми за чужбина - взимат ги и без ден стаж. Просто сестри няма навсякъде - и в Англия, и в Щатите, и в България.А това изказване на британския лекар е глупаво или преследва някаква друга цел - като не ни харесват защо набират непрекъснато наши кадри за техните болници и старчески домове?

171

NurseMary

преди 12 години

А знаете ли, че вече няма желаещи и в нашата страна да учат за сестри? Колкото е обявеният прием, два пъти по-малко са вече кандидатите. Докато преди там попадаха неприетите за медицина, то сега са принудени в колежите да приемат всички, за да не ги закрият. По болниците пенсионерките остават и след пенсия, защото няма кой да ги смени - заплатите са по 400-500 за този тежъ и много отговорен труд.

170

АНОНИМЕН

преди 12 години

На тези онанисти от Острова все българите и румънците са им виновни.

169

АНОНИМЕН

преди 12 години

На тези онанисти от Острова все българите и румънците са им виновни.

168

АНОНИМЕН

преди 12 години

На тези онанисти от Острова все българите и румънците са им виновни.

167

до 169

преди 12 години

Ти си ***, приятел на Боко

166

Пешо

преди 12 години

По тъпо и крадливо племе от англичаните няма.Гордея се ,че дедите ни са ги трепали като овце и ме много яд на Хитлер,че сега тея *** се броят между победителите.

165

AZ

преди 12 години

ДО 169-ДЪЩЕРЯ МИ БЕЗ НИКАКЪВ ОПИТ, НО ЗАВЪРШИЛА В МЮНХЕН СТОМАТОЛОГИЯ ОТ 6 МЕСЕЦА ВЕЧЕ РАБОТИ ТАМ И ПОЛУЧАВА 7500 Е ЗАПЛАТА ,А ТИ КАТО ЗАВЪРШИ ВАРНЕНСКИЯ СТОМАТОЛОГИЧЕН СИ РАБОТИ ВЪВ ВАРНА И БЪДИ ДОВОЛНА,А АЗ ИМА ЗА КАКВО ДА И СЕ РАДВАМ,УСПЕХ МОЕТО МОМИЧЕ

164

Дулитъл

преди 12 години

имат ограничени комуникационни умения, дори на родния си език.Това за мен си е: "Глупави са." Само дето не ми е ясно той как е разбрал за комуникационните им умения на родния им език? На *** умника той. Те защото на Запад са много добри медици. Дъщеря ми се роди "на Запад". За малко да я изтърват, защото сестрите четяха списания вместо да следят апаратурата. Случайно мина докторка (нейни думи) и видя положението и спаси малката. Обаче пък същата докторка остави един топ марля в съпругата

163

до AS

преди 12 години

Ако дъщеря ти,без никакъв опит, си мисли че знае всичко,значи е глупава.А ти,дето й се радваш....още повече.И ще ти кажа само.че съм завършила и аз във Варна медицина и там,където работя това не ми пречи.

162

sofeto

преди 12 години

Нека си реве "бозавия англичанин" но незнам защо на такива новини се отдава такова значение защото все някъде, за нещо някой си "РЕВЕ""!!!

161

Анонимен

преди 12 години

Ами там хората са хора и се учудват на животинското поведение на нашите медицински работници- нормално.

160

ловеца

преди 12 години

Закоравелият български медицински работник,си работо/ако изобщо го прави/ навсякъде по български тертип. И медицинските сестри са такива. Тези които са учили на запад от Будапеща,следят и знаят какво влиза през входа/устата,респективно вената/и какво излиза през изхода.И по него са научени да определят болестното състояние на пациента. И няма тука/*** аз не съм учила д а бърша ***, да го свъши санитарката/Тука санитарки няма. И британеца сигурно в чудо се е видял от отношението към пациентите, и начина на работа.Прав е,системите са други, обучението е друго.И друг е въпроса че отговорността е огромна и не всеки иска да я носи,като медицинско лице.Щото няма УПС, сбърках.както май е в БГ. Много важно,отишал си бил човешки живот,*** на някой му умряло детето,при елементарни интервенции...аре ся...голема работа....Е те тоя номер го нема тука. Още малко им трябва ,те ще се усетят...