24

Към пост.21

преди 13 години

При подобни"дежурства",ако намериш изоставащия съученик вкъщи,той не желае друго,освен да му четеш урок на глас.Така,11-12-годишни деца"наливахме" знания на 15-годишни ***.Резултат- никакъв.Изпитват ли го- мълчи.А ако не си го намерил вкъщи,пишеш"рапорт" до класнатаА тези днес?Ще губят от времето си онези,които не желаят да си дават зор,а след 5-10 год.пак ще подпомагат тези същите сегашни"застрашени" деца- като осигуряват пари за социалните им помощи!На дисциплина се учим през първите 7год.

23

Анонимен

преди 13 години

Боже, най- после нещо позитивно! Народът има нужда от такива новини.Стига гадости.

22

5ър

преди 13 години

Инициативата е отлична и ще е добре да се развие , а не само да е единичен и моментен случай .

21

Имаше го и преди

преди 13 години

Идеята може да е хуманна,но аз не мога да не си спомня как през соца ни задължаваха да помагаме точно на такива наши съученици.Те с по 2-3 год.по-големи от нас,а ние им пишем домашните.Имаше и период с идиотска инициатива,според която през онази половина от деня,в която не сме на у-ще,по 5 деца дава "дежурство"- всяко беше задължено да отиде в дома на такъв съученик и 1 час да учи заедно с него,после идва следващият"дежурен".Накрая родителите възроптаха-ние не можехме да учим заради тази глупост

20

Българин

преди 13 години

Браво,страхотна новина!!!нека си пожелаем ..да четем за повече такива хубави нещауспех на всички!!!!:)

19

Българин

преди 13 години

16 - годишната издръжка на едно хъхряшко *** в социален дом струва на данъкоплатците около 10 000 лева.Представи си колко ще ни излезе приютяването на 150-200 000 малки питекантропа, докато гнусните им "родители" (които също храним) правят нови и нови.Единственото решение е спирането на всякакви помощи за човекоподобната гнус и безмилостни наказания за престъпленията им. Така те ще бъдат поставени пред три избора - труд, емиграция или гладна смърт. Мен и трите варианта ме устройват.

18

за един мирен свят

преди 13 години

Русенец , положението в разните му институции тип домове не е по-розово от това при семействата ***. Даже може да е по-зле , от такива инзституции се произвеждат емоционално и психически осакатени деца , които стават често пъти убийци. Решението не е да им се вземат децата , а да се ограничи раждаемостта на деца ,които после ще се неглежират .Това става разбира се с премахването на стимула - помощи.

17

до 15

преди 13 години

ЕЛА ЩЕ ТЕ НАУЧА ДА СИ ПРАВИШ ПАЛЕСТИНСКИ МАНЮКЮР И ТЕЗ *** УЧЕНИЧКИТЕ И ТЯХ ПИЛЯ НОКТИ НА ШМИРГЕЛА СТАВАТ МНОГО ХУБАВИ ПАЛЕСТИНСКИ МАНИКЮРИ *** СМОТАНИ.

16

Русенец до 14

преди 13 години

Не драги, не бих направил това. Което се подразбира от т.2 на коментара ми. Но бих приветствал идеята, деца като тези, да бъдат отнемани от *** родители и да бъдат настанявани в лагери, общежития , пансиони, ако щеш в специални кампуси. Цялата тази история е едни безсмислени усилия. Та нали *** , се прибира в колибата, при семейния модел на ***.

15

:)

преди 13 години

Трудно им било...иначе едното девойче е с ''френски маникюр''!!! И с мен никой не се е занимавал,понеже също ходеха на работа,но съм успяла да се справя сама! Е,и до ден днешен не се научих да си правя ''френски маникюр'',но това никога не ми е било тооооооолкова важно!!!

14

д-р Спок

преди 13 години

до 3След като са ти направили впечатление стените, събери сили и средства (свои и от приятели), за да помогнеш, да шпакловате и боядисате стените. Може и с труд да помогнете.В противен случай "зеленото" ти изказване е проивокация.

13

ААААААА

преди 13 години

ТИМУР И ЕГО КОМАНДА.ПРЕДИ ЮНОША СЕГА ТИИНЕДЖЪР,ПРИЕДИ ПИОНЕРИ СЕГА СКАУТИ КОЛКО СТЕ ЖАЛКИ И СМЕШНИ УБИТАЦИ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ.

12

Българин

преди 13 години

Но иначе браво на русенските тийнейджъри, че се опитват да правят добро. Когато видят, че усилията им да очовечават м***алите са безполезни, ще насочят енергията си към нещо по-смислено.

11

Българин

преди 13 години

...само в Държавният поземлен фонд (плодородна земя, която по закон се отдава на всеки, който изяви желание да я обработва) има 3 000 000 декара - тоест по 3 декара за всеки *** в тая държава - ама *** не ще да работи - иска да получава наготово и да краде !!За *** - то чаавето като е изтървало първите 7 години, вече никога не може да навакса. В първи клас белите деца знаят буквите, цифрите, често и език вече учат, а чаавето не може да говори членоразделно и да ползва тоалетната.

10

Българин

преди 13 години

6 - добре е, че имаш благородни мисли, но явно нямаш контакт с реалността. В София гнусните чаавета ги карат до училище със специални автобуси, като някакви шефчета, докато Българските деца мръзнат по спирките на градският транспорт - и ефектът пак е близък до нулата. Ако някой няма желание и поне минимум интелектуален капацитет да учи, всякакви усилия са безполезни, защото насила можеш да вземеш, но не и да дадеш.И това че "Няма работа, бе батеее.." е просто *** *******ска лъжа.

9

DN.

преди 13 години

NAMAM DUMI - TAZI IOANA TERZIEVA GOVORI DIALEKTNO, PRIMATKA, SRAM ZA RUSE. A INACHE --roditelite da se grijat za dezata si..,

8

до Русенеца

преди 13 години

Да ти имам изразните средства на тебе ! Какво е това "Ако ще и майка Тереза да се сюрне там" ?! Тази дума сюрне от къде реши, че е подходяща за майка Тереза ?

7

галактика

преди 13 години

Идеята не е лоша ---- Условията, за които някой коментира по-долу наистина имат значение, но ако има достатъчно желание - нещата ще се получат ---- От някъде трябва да се тръгне и лека- полека човещинката да се завърне сред хората ---- Ама сред всички - нали така

6

Анонимен

преди 13 години

Отвратителни сте всичките , как може да говорите така за такава благородна постъпка. Имайте предвид , че м***** или не вие имате полза ако те са поне малко образовани. Щото като станете на възраст вероятността някое от тях да ви заколи за 5 лв ще намалее, тъй като ще е поне толкова образовано , че да го вземат на някаква елементарна работа.

5

Анонимен

преди 13 години

"Наскоро обявено изследване на PISA показа, че България е на последно място в ЕС по грамотност на учениците, а 41% от учениците са под критичния праг на грамотност."Да благодарим на политическият ни елит за това!