34

ок

преди 6 години

В момента когато това се гласува , отивам на терминал две с еднопосочен билет.

33

ии

преди 6 години

Съгласен давам и 50% от заплатата си ама ако хванеме полотик/държавен служител/полицай да краде или да взема подкупи и/или да не си върши работата го размазваме с паветата пред Народното.Нинова ще се пробваме ли ?

32

до 14

преди 6 години

Според тебе кой бачка повече, Марк Зукърбърг или 3000-4000 строители да речем, защото Марк Зкърбърг има пари колкото 30 000- 40 000 строители и обущари ако не са строителите, обущарите и хлебарите Марк Зукърбърг ще живее гол в гората и ще яде корени. Справедливо ?

31

Да бе

преди 6 години

И що хората които са кадърни и с много труд са успели да постигнат високи заплата да плащат по голям данък за сметка на мързели които ги мързи да си мръднат пръста? Това е начина да накарате и малкото останали читави да напуснат страната.

30

Анонимен

преди 6 години

Ето и резюме на тяхното съвместно изявление:Уважаеми г-н пример Боко Боко, уважаеми крадци народни представители, драги паравани и пазители на сянката над българския бизнес.Днес ние заедно сме изправени пред непредвиден проблем, който застрашава нашите печалби и вашите комисионни, а именно липсата на квалифицирани кадри. Влизането в ЕС се оказа нож с две остриета, докато ние усвоявахме необезпокоявано еврофондове, Европа усвояваше нашите подчинени специалисти. Така стигнахме до положението да инвестираме огромни средства в модерни бизнес сгради и мизерни производствени помещения, коит

29

Како

преди 6 години

Курнелке,какво сте дали ,та да искате!Вие сте от хората,които повече взимат,от колкото дават!

28

Dies Irae

преди 6 години

Въпроса не е да се вдигат данъци. А да се закърпи бюджета, да се съкратят всички нищо направещи лелки и чичковци и да се заменят с електронно правителство. Сега като плащаш винетка виждаш ли полза от нея? Аз лично не, няма и да видя. Това е данък търбух за свинетка! Затова ако се вдига, тези които сега се осигуряват на 1000,2000 и тн. просто ще се пишат на минимална и грам няма да им дреме. Преди някой да е казал за пенсия - набор 1988 съм и така или иначе пенсия няма да има за мен!

27

Анонимен

преди 6 години

Български работодатели ще внасят спешно Изкуствен интелект заради липсата на специалисти. Това стана ясно на конференцията по проблемите на развитието на българската икономика, организирана от Крадци работодатели и индустриалци *** с вили на остров Крит съкратено КРИТ и Обединението на българските индустриалци и работодатели или съкратено ОБИР. Конференцията е финансирана с еврофондове по европейска програма за насърчаване мисленето на българския бизнес елит. Конференцията бе открита от премиера Боко Боко, а идеята за спешен внос на изкуствен интелект бе представена от водещите фигур

26

Популизмът ви погуби

преди 6 години

Този данък не е измислен от ГЕРБ , БСП го измислиха и го гласуваха. С популизъм се самоунищожиха много партий в това число и БСП

25

редник

преди 6 години

И все пак в Северна Корея се справят по добре !

24

Ицо

преди 6 години

Аз съм съгласен и 50% данък да плащам, ако в замяна се издигне една стена до парламента и на нея публично се разстрелват корумпирани политици.В момента думата "данък" е неуместна, както и да го погледнеш това си е чиста кражба. А БСП просто искат кражбата да стане прогресивна :(

23

Dies Irae

преди 6 години

До 8Я ми кажи как така този с 1000 или 2000 заплата плаща колкото този с 450?При осигуряване на 450 - данъци от работника и работодателя - 182.10 леваПри осигуряване на 1000 - 404.66 леваПри осигуряване на 2000 - 809.32 леваКато се сложи и 20% ДДС на остатъка от парите?Това е при плосък данък. При по високи данъци картинката е още по плачевна. Знаеш ли до какво ще доведе това - до укриване на доход. Никой няма да иска да плаща данъци защото и сега не виждаме къде отиват!

22

анонимен

преди 6 години

Тук май пишат само хора с големи заплати.Естественно на вас не ви е изгодно премахването на плоския данък,но това е справедливо.В Америка,Франция,Англия и др. няма такъв данък и богатите плащат големи данъци.Трябва и ние да приемем това,че колкото е по-голяма заплатата,толкова трябва данъка да е по-голям.

21

Г-жо Нинова 2

преди 6 години

Има държави с прогресивен данък е 50%.Над 3000 лв. данък 500 лв. Над 6000 - прогресивен.Защо не кажете, че 3 милиарда ни струва съхранението на реакторите.Защо ВИК не проверява инцидентно абонатите зимата и ако установи подови отопления с кражби -съд и затвор. Защо не сихнхронизирахте директива на ЕС за индивидуален отказ от парно и отказ от сградна интсталация. Защо всеки месец ЧЕЗ не прави проверки в ел. табла при кражба съд и затвор по бързата процедура.А Веолия изгонена от Ф-я и Г-я ВИК?

20

какво

преди 6 години

Тая *** си мисли че сме комунизи още и ще ни прави всички еднакво бедни. Ми нали вие го гласувахте тоя плосък данък , и после идвахте на власт още няколко пъти , що не го сменихте???? Защо?

19

Анонимен

преди 6 години

Кажете колко пари ще вземете от това цялото начинание?120 хиляди по 500 лв = 60 милиона леваТова са 5 къстовища - да ремонтираме 3 тунела или да сменим плочките и да измажем НДК.е с тези пари ще оправим ли държавата?Пари има в държавата просто затворете далаверките с държавните поръчки.- Логично е ако вдигнете данъците да специалистите те да си потърсят друг начин да си получават парите.

18

Обективен

преди 6 години

Така, ако някой получава МРЗ официално и неофициално два пъти повече, ще плати само 15% от МРЗ и само 5% от доходите си, а би трябвало да плати доста повече.

17

Обективен

преди 6 години

При толкова голям процент на укриване на доходи - около 1/3 от доходите се укриват, не само че е добре да има плосък данък и без необлагаем минимум, но е даже по-добре да се обърне скалата за плащане на ДОД и за най-ниските суми, да се плаща най-голям процент ДОД.Примерно:За сумите до МРЗ (минимална работна заплата) - 15%За сумите от МРЗ до два пъти МРЗ - 10%За сумите над два пъти МРЗ - 5%

16

Го4о

преди 6 години

Нинова и президентчето НЯМАТ ДУМАТА по този въпрос! Тези неща се решават в ПАРЛАМЕНТА, а не на ул.Позитано 20!

15

Анонимен

преди 6 години

Старите измислени клишета и нищо ново национална програма за спасение на БГ пожизнена пенсия на всеки останал да живее и работи в тая територия туй мислете При желание на гражданин да отиде да живее на село 200 лв гарантиран базов доход или нещо от сорта.