123

Financil

преди 10 месеца

По шантавото е защо ние в БГ сме все различни от хората, и докато в банките майки в Европа, примерно в Белгия търговските банки вече са с 1% над нашите ипотеки, то просто ще изтеглят свободния ресурс натам, логично там ще вземат повече за него, и тука по естествен начин ще ограничат предлагането, от там ще ограничат парите и кредитите

122

FINANCIAL

преди 10 месеца

А има и голяма дори огромна вероятност FED да вдигне с още едни 25 пункта до края на 2023 и после да остави тези 5.75% цялата 2024 което ще доведе до огромен спад в цените на имотите отвъд океана, от там ще повлече крак и тук

121

Financial

преди 10 месеца

Сходен на Американския сценарии, където лихвения процент на ФЕД е вече 5.50% , а търговските банки отпускат 30 годишни ипотеки срещу скромните 7%, в Европа този процес ще дойде с 2-3 месеца закъснение, в България с 6-7 месеца

120

Financial

преди 10 месеца

Бърза и проста справка в банката майка на една Белгийска банка, с дъщерна банка е БГ, не я казвам коя е, но всеки може да се досети, тоест най-голямата банка търговска в БГ, и доста голяма международна такава, та така де след справка за 30 годишните ипотеки там в Белгия в момента показва че срещу едни 200 000 евро за 30 години там лихвата вече е 3.90% в момента и силни ме съмнява, че след последните събития от оня ден и поредното вдигане на ЕЦБ на лихвата, ще съблюдаваме сходен на Американския..

119

Ром"с

преди 10 месеца

Те само скачат ..а в банките не скачат..що тъй ?Очакваме това скачане както украинската контраофанзива вече 6-7 месеца..

118

Анонимен

преди 10 месеца

И да се въведе еврото против народната воля, в недалечно бъдеще ще върнем лева. И да отменят 3 март, в недалечно бъдеще ще го върнем. Предателите от ПП ще са по островите, но и Троцки се беше скрил в Мексико, но това не му помогна.

117

хампарцумян

преди 10 месеца

Банките са узаконени обирджии!

116

До 116-ти Корифеи

преди 10 месеца

като Кристине Лагард, които казаха "Инфлацията дойде от нищото!", като в същото време и уличните кучета, знаеха, че инфлацията е причинена от "адекватното" санкциониране на агресора :D ... ще ти стане ясно и на теб все някога. С голям интерес следя, за небивалия разцвет на ЕС, от като реши да се прави на морален джандар. Следваща стъпка Урсула - ген. сек. на НАТО!

115

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен 56 : Шнорхек, знам какво е APY, това променя ли факта, че всеки ден получавам реални пари, които нямаше да получа в българска банка?

114

Анонимен

преди 10 месеца

Е крайно време е да се вдигнат здраво лихвите, че да се овладее тази инфлация и да се върнат цените малко или много по старому.Хубавото е, че и цените на имотите ще се нормализират, че сега с този балон е лудница, та да видя да намажа и аз.

113

Анонимен

преди 10 месеца

Иските лихви по депозитите ОГРАБВАТ депозантите. Едно не разбирам. Колко трябва да е глупав българина за да не си изтегли парите от бг банките и да не ги депозира в чужди банки които плащат нормална лихва. Вие тъъпи ли сте или ДА?!?!

112

Ще стане ясно

преди 10 месеца

Тролле путиниски, ти с Дания и Швеция ли се сравняваш? Те не са били и няма да бъдат във валутен борд, защото имат икономики. Ние от 30 госини сме вързани с марката после с еврото! Знаеш ли защо? Защото корифеи като р гечев докара долара до 3000 левчета и икономиката колабира. Кога е ставало това в Дания или Швеция? Сега стана ли по-ясно защо е по-добре да сме в еврозоната. За да може корифеи като теб и гечевв да си играят с паричната политика.

111

Словоредов

преди 10 месеца

Словореда!

110

Анонимен

преди 10 месеца

ало рузки кло ун, ай апчетата бе!

109

Анонимен

преди 10 месеца

Не знам какво се има предвид под осезаемо. Още преди половин година, моята банка ми вдигна лихвата по кредит в евро, който им плащам от 15 години, от 3,3% на 6,54%. Тоест те вече ми удвоиха лихвата превантивно. Ако това не е осезаемо не знам какво може да е - да ми я учетворят например :))

108

Анонимен

преди 10 месеца

БНБ трябваше да следва политиката на ЕЦБ много по-рано а дори и да изпревари ЕЦБ в покачването на лихвите но като подчинена банка на бг олигарсите покачване на лихвите реално няма. Така за сметка на вложителите печелят олигарси, строители и всякакви други клоуни НО еврозоната ще я гледате през крив макарон. Как е възможно европейски банки да ми плащат 3-4% годишна лихва а в Бг ти дават едно НИЩО за депозирани пари. Смятайте в какъв крадлив кИнеФ живеете.

107

Анонимен

преди 10 месеца

До Ох, майкоо! Гадев си противоречи а Чобана и Гюру нищо. Като са ликвидни банки защо ще дигат лихва и в бг. Това което е добре за ЕС САЩ не значи е добре за бг.

106

Ох, майкоо!

преди 10 месеца

Косуря ни дигиталното евро. А на господина да му е хрумвало, че банките у нас са с висока ликвидност, защото БНБ е контролиращ орган? Когато БНБН престане да бъде фактор в уравнението ще се лашкаме с волатилността на еврото, която тепърва предстои да видим. "Овладяването на инфлацията" е факт само в медийното пространство. Иначе нямаше да растат лихвите по заемите. А лихвите по депозитите са нищожни, не от днес, а от години.

105

Анонимен

преди 10 месеца

Гюрлев и Чобана какво мислат за политиклата на ЕС САЩ ще се дига ли лихвата ли. Нищо не сме чули или си клатат краката.

104

Анонимен

преди 10 месеца

А кой по точно град превзе контранастъплението?