44

Бай Дрън

преди 1 година

Хехе, 46, та то средния живот на един средностатистически Ф16 е под 2500 часа :) Тия фърчила рядко се задържат повече. Я гарга ще ги свали, я камъче по пистата, я ще обвиним извънземните за нескопосано измисления самолет.Това нещо става за сваляне на метеорологически китайски балон, но му трябва една седмица подготовка.

43

Я, па Я

преди 1 година

С парите които пръснахме за ремонти и поддръжка на тези кошници можехме да си купим поне още една ескадрила F16/ B70. и вместо 16 щяхме да имаме 32 самолета. Освен това ресурса на двигателите на МиГ29 е 2500 часа. Този на двигателя на F16 е 18 000 часа. Руснаците така ни доят вече 30 и... години. Летят по границите, ние по задължение пращаме мигове и стопяваме ресурса. Така пак им наливаме пари за ремонт и поддръжка. И руските сволъчи на служба в БА, 30 г. не позволяват превъоръжаване.

42

Я, па Я

преди 1 година

МиГ29 се управлява с метални проволки. F16 блог 70/72 изцяло компютъризиран. Всичко в него е от F35. Само дизайна е от F16 но изработен от нови композитни материали с поглъщане на радарни вълни. F16 / 70 не е 5то поколение но е много близо. Коефициента му на откриваемост е само с 20% по нисък от този на F35. Може да открива цели на дистанции от 280 км. а чрез сателитна връзка и много по далеч. Поразява цели на дистанции до 180 км. На фона на това МиГ29 е повече от скромен.

41

Анонимен

преди 1 година

Супер. Добре, че има OLX, че да си намерим дигатели за самолетите.

40

Анонимен

преди 1 година

аъмериканската помощ за Украйна, платена и безплатна е 38 милиарда долара... а българското общество знае ли каква е българската помощ за Украйна, защото ако например излезе 10 милиарда лева, нещата отиват че ние на глава от населението помагаме десетки пъти повече от тия където ни консултират Киренцето и то продължава да ги излага...

39

:-)

преди 1 година

Поляците да ни дадат и един двигател за да пробваме да го монтираме и на чертежа...

38

Тон

преди 1 година

33.години чакаме разрешение за всичко,затова сега нямаме нищо.Държава.няма,имаме дърти и млади.нагаждачи!

37

Анонимен

преди 1 година

Голяма радост! На какви неща доживяхме да се радваме! Мизерия!

36

Алекс

преди 1 година

Ще закърпим положението докато дойдат истинските самолети:F-16.

35

Анонимен

преди 1 година

Браво! Имаме един самолет с два двигателя. Това ли е защитата на държавата според зеления чорап?

34

Анонимен

преди 1 година

Ки пишеш минус бе лично американският заместник на отбраната каза йок ф 16

33

Анонимен

преди 1 година

Хахахаха имаме един Хахахаха, ама поне е с два двигателя. На времето го оплюха Радев, ама поне щяхме да сме получил ескадрилата, че и за по-малко пари, а сега продължаваме гордо да размахваме чертежи и началото на в пенсионна възрядт

32

Анонимен

преди 1 година

до 33 Радев ще ти направи и гръбен полет на 50 метра от земята даже и на тия години. Гледал ли си как прави гръбен полет с Миг-29 като беше още генерал преди да стане президент на демонстрация до София? Сигурно си гледал. Даже го бяха поканили в САЩ и бяха възхитени американците от пилотските му умения. А най-смешния е Тиквата като каза един път по негов адрес " Ми той е един обикновен проост летец". Смятай колко проооста тиква трябва да си. А той опъваше шланга през това време в пожарната.

31

Анонимен

преди 1 година

Трябва да си най големия *** да платиш за стока която не е в наличност !!!

30

Анонимен

преди 1 година

Еееее, и за какво са ни тези двигатели,нали си купихме американски

29

Анонимен

преди 1 година

до 31 16 чертежа ли? 8 ве брат!

28

много яко ввс

преди 1 година

2 самолета миг29 и 16 чертежа на ф 16 супер ввс направо неотразимо

27

Анонимен

преди 1 година

За 8 минути на максимална скорост Миг-29 преминава на дължина цяла България, а е 40 годишна машина. За к'во си говорим.

26

Якооо

преди 1 година

Кога ще го закараме до музея?

25

Анонимен

преди 1 година

Това нещо на снимката беше излетяло от Долна Митрополия на учения когато бях в казармата 2006-та година в ШЗО Плевен. 6 часа сутринта тъкмо ставаме да се оправяме и нарочно две такива машини минаха ниско над базата. Минаха на не повече от 150 метра височина с форсаж. Стъклата на спалните помещения завибрираха от звука. Оглушителен.