Снимкa: Toyota

Компанията Toyota разкри подробности за новото поколение на хечбека си Corolla, което ще бъде официално представено по време на стартиращия тази седмица автомобилен салон в Ню Йорк. Моделът е получил нов дизайн и платформа със спортни насттройки, както и необичаен "хибриден" вариатор.

За хечбека се предлагат 6-степенна механична скоростна кутия или безстепенна трансмисия Direct Shift-CVТ, която може да имитира работата на 10-степенна секвенциална кутия. Тя е снабдена със спортен режим и първата в света "стартова" предавка, предназначена за бързо ускорение от място.

Toyota Corolla разчита на 2,0-литров бензинов мотор с 4 цилиндъра от семейството Dynamic Force Engine с комбинирано впръскване на гориво, а също така и със система за промяна на фазите на газоразпределение. Мощността на двигателя не се съобщава официално, но според някои източничи тя е 171 к.с. и 205 Нм.

В основата на новата Toyota Corolla е платформата Toyota New Global Architecture (TNGA), използвана при последните поколения на Prius и Camry. Дължината на хечбека е 4369 мм (+38,1 мм в сравнение с предшественика му), широчина - 1791 (+30,5 м;), височина - 1438 мм (+25,4 м;). Разстоянието между двете оси е 2639 мм (+38,1 мм).

В оборудването на новото поколение на хечбека влизат адаптивни главни светлини, светодиодни задни светлини, 18-цолови джанти, мултимедийна система с 8-инчов дисплей, безкабелно зарядно за смартфони, двузонов климатик, цифров панел и аудиосистема JBL с 800 вата и 8 колони.

Автомобилът е оборудван и с второ поколение на комплекса за безопасност Toyota Safety Sense, което включва система за предупреждение за опасност от сблъсък с функция за разпознаване на пешеходци, активен круиз-контрол, система за поддържане на лентата на движение и контрол на маркировката и с автоматични дълги светлини.

Още информация и снимки вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase