Снимкa: Seat

Още през януари от Seat обявиха, че ще отделят спортните си модели в отделна марка – Cupra. Първият от тях е кросоувър, който официално бе представен в Барселона.

Автомобилът е създаден на базата на стандартния Seat Ateca, като е оборудван с 2,0-литров бензинов турбомотор, развиващ мощност от 300 к.с. Според представители на испанския производител, това е един от "най-забележителните двигатели в света", като той работи в комбинация със 7-степенна трансмисия DSG.

Целият въртящ момент се предава към колела със специална система 4х4, която анализира условията на пътя в реално време, за да разпредели тягата. Системата фиксира скоростта на придвижване на автомобила, както и скоростта на всяко от колелата, за да може да бъде постигнато възможо най-добро сцепление.

Ускорението от 0 до 100 км/ч при Ateca Cupra отнема 5,4 секунди, а максималната скорост е 245 км/ч. Спортният кросоувър разполага с няколко режима на управляващата електроника - Normal, Sport, Individual, Snow, Off-Road и Cupra. Последният прави окачването по-твърдо, а реакцията на двигателя по-бърза.

Още снимки на модела вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase