Снимка: архив Reuters

Всяка зима чуваме репликата "зимата ни изненада" и се оплакваме, че все не сме подготвени. И тази година ситуацията не беше по-различна.
 
За да нямаме проблеми с автомобила на пътя в зимни условия обаче е добре да му бъде направен общ преглед още преди началото на зимния сезон, посочи автомобилният състезател Румен Дунев пред Bulgaria ON AIR.

Той препоръча на шофьорите да сменят и четирите гуми с нови зимни, когато започне да застудява и бе категоричен, че използването на всесезонни гуми на лед и сняг не е много безопасно.

"Обикновено сме свикнали да чакаме първите снеговалежи, за да направим това. Гумаджийниците в България за съжаление са много по-малко от автомобилите и за да си спестим нерви и чакане по опашки по-добре да бъдем подготвени от рано", посъветва Румен Дунев.

Антифризът е другото нещо, на което трябва да се обърне особено внимание, когато зимата наближава, допълни автомобилният състезател.

"Заводът, производител на всеки един автомобил, съветва антифризът да бъде сменян на всеки две години, ако е син и на всеки четири години, ако е червен", обясни Румен Дунев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase