Снимка: Tesla

Президентът на Русия Владимир Путин призна, че с удоволствие би карал електромобил на Tesla. Държавният глава стори това рамките на форума "Русия енергийна седмица".

"Разбира се, че мога да си се представя като собственик на Tesla. Задължително обаче ще го декларирам, защото има много хора, които внимателно следят за мото материално благосъстояние", коментира руският президент.

Путин допълни, че по пътищата на Русия вече не се движат каруци и танкове, както мнозина смятат, така че е напълно логично да се търси най-доброто, което се предлага на пазара. Президентът коментира и намеренията на местните компании да пуснат свои електрически модели.

"Нашите производители мечтаят да произвеждат електромобили и вече са ми показвали такива. Запознат съм и с американските, и с японските машини, като съм карал някои от тях. Лично на мен те много ми харесват – те са модерни, бързи и екологично чисти", допълни държавният глава на Русия.

В Русия сериозно планират да предложат свои електрически модели. Две компании вече разработват такива превозни средства, като те трябва да бъдат готови до следващото лято, когато страната ще бъде домакин на световното първенство по футбол.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase