Снимка: архив "Булфото"

142 автомобила са спипани в нарушение, шофирайки в аварийната лента на магистралите, през последните шест месеца. Това съобщиха от пресцентъра на полицията.

Трима от тях са засечени на магистрала "Тракия" в района на Пловдив. Те са санкционирани от "Пътна полиция".
На двама от тях са издадени актове за административно нарушение, а на третия - фиш.

Наказаният с фиш водач е бил засечен да разговаря по телефона и това била причината той да отбие в аварийната, уточниха от МВР.

Още по темата
От "Пътна полиция" напомнят, че аварийната лента на аутобаните се използва за движение единствено от автомобилите със специален режим на движение - линейки, пожарни и колите на полицията, за да могат по-бързо да си проправят път в случай на инцидент.

Ползването й от други коли, както и спирането без основателна причина, е абсолютно недопустимо.

Днес трафикът по магистрала "Тракия" отново опъна нервите на шофьорите, тръгнали сутринта в посока към морето. Причината бе лека катастрофа, която предизвика сериозно задръстване.

До инцидента се е стигнало, след като автомобил с турска регистрация насига кола, която тегли лодка. От удара колата се преобръща, а лодката изхвърча в платното за насрещно движение, където се удря с форд, потвърдиха за Dnes.bg от МВР-Пловдив.

При инцидента има леко пострадали, на които е оказана първа помощ. Щетите са материални.

От МВР препоръчаха на шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки указанията на служителите на "Пътна полиция" .

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase