Снимка: Opel

Германският производител Opel ще помогне на Ватикана в опита да стане първата държава в света, свободна от вредните емисии СО2. За целта компанията подари на папа Франциск чисто нов електромобил Ampera-e.

Лично изпълнителният директор на Opel  д-р Карл-Томас Нойман връчи ключовете на папата по време на конференцията "Laudato Sì: устойчивостта на комуникациите и иновациите", която се провежда във Ватикана.

"Горди сме, че Opel може да допринесе за амбициозните цели на Ватикана. Нашата нова Ampera-e ще превърне електрическата мобилност в част от реалността на всекидневието, без каквито и да било компромиси", отбеляза Нойман.

Конференцията събра на едно място представители на институциите, предприемачи, експерти и други влиятелни хора. Тя е насочена към решаването на проблеми, свързани с опазването на околната среда, включително такива относно бъдещата мобилност.

Новият Opel Ampera-e засега е без конкуренция сред електромобилите, предлагани в Европа. Според стандарта NEDC, машината може да измине около 520 км. само с едно зареждане.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase