Снимкa: Mitsubishi

Увеличение на продажбите на кросоувъри и всъдеходи, най-вече на пазарите в Югоизточна Азия, ще помогнат на Mitsubishi да излезе от лошото си финансово състояние, обяви генералният директор на японския производител Осаму Масюко, след като станаха ясни резултатите на марката от приключилата на 31 март финансова година.

Загубите на Mitsubishi Motors Corp. ще може да бъдат покрити при увеличение на продажбите с поне 25% през следващите 3 години, обяви Масюко, цитиран от Autonews. Така марката ще успее да се върне на нивата на финансовите резултати от времето, преди да избухне скандала, в който се забърка.

Припомняме, че през април 2016 г. ръководството на Mitsubishi призна как през последните 25 години е фалшифицирала данните за разхода на гориво при повечето си модели. Това нанесе сериозни щети на компанията, като продажбите и съответно приходите спаднаха до 16%. Заради това в крайна сметка се стигна до купуане на контролния пакет акции на фирмата от конкурента Nissan Motor Co.

Сега в Mitsubishi ще се опитат да се измъкнат от кризата с помощта на гамата си кросоувъри, които да наложат в Китай и Юго-Източна Азия. В момента японите имат само 3 модела – Pajero, Outlander и "паркетния" ASX, но с помощта на Nissan тази бройка ще бъде увеличена.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase