Снимкa: Dacia

Наскоро Dacia обнови европейския си бестселър Duster, като го оборудва за първи път с автоматична скоростна кутия EDC. Новото поколение на кросоувъра ще се появи на пазара през 2017 или 2018 г., като вече излизат подробности за него.

Оказва се, че румънската версия ще се различава значително от тази на Renault, която се предлага на пазарите в Русия и Южна Америка, съобщава изданието AutoSegredos.

Кросоувърът на Dacia ще бъде изграден на новата платформа CMF, използвана от последните модели на алианса Renault-Nissan, като ще получи и по-модерни двигатели.

В същото време Renault Duster ще запази старото си шаси – B0, но ще порасне на размери. Дължината на автомобила ще бъде увеличена от сегашните 4300 мм на 4500 мм, което ще позволи създаването на версия със 7 места. Такава се предвижда и за европейския Duster.

Промените в двигателите на модела на Renault обаче няма да има и той ще продължи да се предлага с 1,6- и 2,0-литрови бензинови агрегати. За базовата версия на всъдехода се предвижда вариаторната трансмисия, която бе поставена на кросовъра Renault Kaptur.

Още новини от света на автомобилите вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase