Снимка: AutoMedia.bg

Chevrolet представи новото Camaro ZL1. В случая става въпрос само за модернизация на познатия модел, която обаче засяга както дизайна, така и механиката на американската икона.

От техническа гледна точка новото Camaro ZL1 е оборудвано с 6,2-литровия V8 LT4 двигател на Corvette Z06, генериращ 650 к.с. Освен 6-степенната механична, вече ще се предлага и 10-степенна автоматична трансмисия.

За по-добро поведение на пътя и пистата, от GM са добавили окачване Magnetic Ride, спирачки Brembo, електронно контролиран диференциал, система за контрол на сцеплението, както и възможност за избор на различни варианти на работа на двигателя.

Що се отнася до дизайна, новият модел демонстрира по-голямата радиаторна решетка, по-голям преден сплитър, нов капак на двигателя, по-широки предни калници и прагове, както и заден спойлер. Предлагат се също 20-цолови лети джанти, както и специални за модела гуми Goodyear Eagle F1.

Интериорът на новия модел включва спортни седалки Recaro, волан с плоско дъно, както и нов скоростен лост.

Очаква се новото Camaro да се появи на пазара по-късно тази година, а при премиерата му на изложението в Ню Йорк ще станат ясни и цените.

Още снимки на новото Camaro ZL1 вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase