Снимка: Howe and Howe Technology

Ако търсите екстравагантен и почти неразрушим автомобил, вероятно трябва да се обърнете към украинците от Dartz. Те предлагат бронирани всъдеходи с всевъзможни глезотии, сред които диаманти и дори тапицерия от кожа на пенис на кит.

Имате и друга възможност - компанията Howe and Howe Technology, която току-що разкри най-новата си разработка, базирана на военен проект.

Машината се нарича EV2 (Extreme Vehicle 2) и първоначално е замислена като боен танк, но след това в компанията са решили да адаптират концепцията за нуждите на цивилни.

За целта инженерите са олекотили конструкцията и са изработили изцяло нов интериор. Той е доста луксозен, като на практика ограничения в оборудването му няма. Клиентът може да поръча кожени седалки с масаж, всевъзможни мултимедийни системи, мини бар, свързаност с интернет и др.

Информацията е ограничена, но от снимките се виждат напълно дигитални уреди, LED осветление и волан, който напомня на онзи в автомобила на Батман.

Задвижването е поверено на турбо-дизелов двигател с 600 к.с., поставен в средата на шасито. Динамичните характеристики не са ясни, но от Howe and Howe Technology твърдят, че цивилният танк не само може да премине през всеки терен, но и да достави силни емоции при ускорение от място.

Колкото до цените, те завият от поръчаното оборудване. Самата изработката отнема около 6 месеца и се прави след предварителна заявка.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase