Снимка: Hyundai

Най-късно до 2 години корейският концерн Hyundai ще пусне на пазарите в развиващите се страни нов компактен миниван. Това разкри вицепрезидентът на индийското подразделение на марката Ракеш Шривастава пред Business Standart.

По думите му новият компактен модел ще се появи първо на пазара в Индия, като това ще стане веднага след предстоящите премиери на хечбека с висока проходимост Elite i20 Cross и на кросовъра ix25. В основата на новия модел ще бъде показаният преди 2 години на автосалона в Ню Делхи концепт Hexa Space Concept.

Това означава, че автомобилът ще има дължина от около 4300 мм, широчина 1820 мм, височина 1650 мм и разстояние между двете оси 2750 мм. Моделът Hexa Space Concept бе оборудван с 1.2-литров бензинов двигател Kappa и 6-степенна механична скоростна кутия. Серийната версия ще получи и малък дизелов мотор, както и 6-степенна автоматична трансмисия.

Производството на компактния ван ще се осъществява в Индия заедно с Elite i20 Cross и ix25. Очаква се около 90% от компонентите за трите модела също да бъдат правени от местни компании. Знае се, че на по-късен етап и трите автомобили ще се предлагат и на други развиващи се пазари.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase