Снимкa: Volkswagen

Стартиралият в Чикаго автосалон остана в сянката на този в Детройт от миналия месец, но и на него автомобилните производители успяват да зарадват феновете със специални модели.

Volkswagen използва изложението, за да покаже най-мощният Beetle в историята. Машината е със задвижване на четирите колела и ще участва в състезанията Global Rallycross Championship, които стартират по-късно тази година. Нейните създатели не разкриха всички характеристики, но вече е ясно, че тя разчита на мощност от 560 к.с., които са извадени от мотор TSI.

За сравнение най-мощният Beetle, допуснат до обществени пътища, е построен на шасито на Golf GTI и има 207 к.с. Новата версия, създадена за състезанията по рали-крос, е заимствала голяма част от елементите на модела Polo R, направен специално за бившия световен рали шампион - Карлос Сайнц.

За създаването на "супербръмбара" инженерите на Volkswagen са получи помощ от колегите си от тима Andretti Racing. Направени са два автомобила, като единият ще бъде управляван от Танер Фауст, а вторият – от бившия пилот от Формула 1 Скот Спийд.

Още снимки вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase