Снимка: AutoMedia.bg

В рамките на отварящото през следващата седмица врати изложение в Гуанджоу, Hyundai ще покаже нов модел - седанът Mistra.

Външният вид на возилото е разработен от развойния център Beijing Hyundai Technical Center в съответствие с новата дизайнерска концепция на марката Fluidic Sculpture. В него правят впечатление многоъгълната решетка на радиатора с напречни хромирани елементи, L-образните фарове срещу мъгла и полегатата линия на покрива.

Дължината на Hyundai Mistra е 4710 мм, широчината - 1 820 мм, а височината - 1470 мм. Разстоянието между двете оси е 2770 м. По този начин седанът ще се разположи между Elantra и Sonata в моделната гама на корейския производител.

Моделът е ориентиран към пазарите в Азия, като ще се предлага с два бензинови двигателя. Това са 1.8-литров агрегат с мощност 143 к.с. и 2.0-литров с мощност 155 к.с., съобщава изданието iFeng. Моторите могат да бъдат съчетани както с 6-степенна механична скоростна кутия, така и с автоматична трансмисия също с 6 скорости.

Продажбите на Hyundai Mistra в Китай ще стартират до края на годината. Цените на модела са от порядъка на 22 500 долара.

Още снимки вижте само в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase