Снимка: AutoMedia.bg

Три премиери готви Volkswagen за престоящото през септември изложение във Франкфурт. Две от тях ще бъдат на тема Golf, докато третата засега остава мистерия.

Под прожекторите на автосалона ще бъде разкрит за първи път пред публика Golf R от последно поколение. Най-бързият Golf беше показан само преди няколко дни, като стана ясно, че е оборудван с 2.0-литров турбо-мотор с мощност 300 к.с. А това му позволява да постига настина впечатляваща динамика за автомобил от този сегмент - ускорението 0 до 100 км/ч отнема само 4.9 секунди, а максималната скорост достига 270 км/час.

Другата премиера на тема Volkswagen Golf е точно на обратния полюс. Става дума за най-екологичната версия на популярния модел - e-Golf.

Тази версия се задвижва от електрически мотор с мощност 115 к.с. и 270 Нм въртящ момент. С едно зареждане на акумулатора e-Golf може да измине 175 км. Зареждането на батериите от електропреносимата мрежа става за 5 часа, като има вариант и за бързо зареждане, което отнема 20 мин.

Третата премиера на щанда на Volkswagen засега остава мистерия. От компанията все пак разкриха, че основните акценти по време на изложението ще бъдат в областите електрическо задвижване, 4MOTION и WRC.

Очаквайте подробности в средата на септември, когато автосалон Франкфурт 2013 ще отвори врати. Щандът на марката ще представи общо 53 коли, като ще се простира на площ от почти 9 000 квадратни метра.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase