Снимка: AutoMedia.bg

В интернет се появи обява за уникална дълга версия на Bentley Continental GT. Според информацията машината е базирана на Rolls-Royce Phantom.

Части от купето са взети от оригиналния Continental, а други са изфабрикувани на място, за да паснат на новата по-дълга архитектура.

Луксозният Франкенщайн има странна и евтино изглеждаща хромирана предна решетка и стопове, вдъхновени от Ferrari 612 Scaglietti.

Испанският собственик твърди, че колата е с 50 кг по-тежка от стандартния Continental, като теглото достига 2400 кг. Задвижването се осигурява от 6.0-литров V12 двигател със 700 к.с., които се изпращат до четирите колела. Какви точно промени е претърпяла платформата на Rolls-Royce, за да приеме новата 4х4 концепция, не се споменава. Както не се споменава и кои точно части са използвани от стандартния Continental GT.

Знае се, че колата е дълга 5300 мм и е широка 2060 мм, което я прави с 500 мм по-дълга и със 120 мм по-широка от стандартния модел. След сериозната модификация собственикът е изминал само 338 км, пише още в обявата.

Търсената цена е 300 000 евро.

Още снимки вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase