Михаел Шумахер и новата A-Class на Mercedes. Снимка: Mercedes

Михаел Шумахер сложи край на състезателната си кариера във Формула 1 в края на миналата година, но сега се завръща на работа в Mercedes-Benz, за чийто отбор караше последно. Германският производител обяви, че е подписала договор със 7-кратния световен шампион, който ще стане лице на марката и ще участва в разработката и подготовката на серийните коли на компанията.

Първата официална поява на Шумахер в новата му роля ще стане факт след месец. Главната задача на Михаел ще бъде да работи за развитието на технологията Intelligent Drive в серийните модели на Mercedes-Benz. Тази система ще служи за подобряване на безопасността и комфорта при автомобилите.

"Бъдещето ме интересува много повече от настоящето или миналото - цитират Шумахер от прес-службата на Mercrdes-Benz. "По време на престоя си във Формула 1 винаги съм се стремил да усъвършенствам наученото и постигнатото. Почти винаги за подобно нещо съм разчитал на технологиите и затова съм голям привърженик на системите, които помагат на водачите - както на пистата при състезание, така и при серийните автомобили."

За Шумахер подобна работа не е непозната. Още като пилот на Scuderia Ferrari той помогна с опита си за създаване на някои модели на италианската компания. Михаел е участвал в тестове на модели като California, F430 Scuderia и 458 Italia. По-късно, след като вече се състезаваше за Mercedes-Benz, той и съотборникът му Нико Розберг участваха активно в разработката и успешното промотиране на новата A-Class.

Още любопитни новини от света на автомобилите вижте в Automeida.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase