Снимка: Automedia.bg

От автомобил като Skoda Octavia не може да очаквате някакъв специален статус в обществото. Има вероятност дори да останете незабелязан. Това обаче съвсем не означава, че Octavia е обикновен автомобил. Дори напротив. Зад суровото немско излъчване и масивните форми на третото поколение Octavia се крият множество нови достойнства, които правят чешката кола уникално предложение.

Новата Octavia е единственият лифтбек на пазара (хечбек във формата на седан), а освен това може да се похвали с комфортен и още по-просторен салон, ненадминато голям багажник, авангардни технологии и множество дребни, но полезни неща, които в Skoda наричат Simply Clever (просто умни).

Още от пръв поглед се вижда, че Octavia е напълно нов модел. Тя използва нова платформа - MQB на VW, ново окачване, нови двигатели, нов интериор и нов екстериор. Пораснала е и на размери, но в същото време е с цели 100 кг по-лека. Това е най-голямата, най-просторната, най-икономичната, най-безопасната, най-умната и същевременно най-леката Octavia.

Въпреки това обаче автомобилът не търпи революционни промени в дизайна си. Той лесно се разпознава като Octavia, тъй като се базира на успешните традиции на своите предшественици. Octavia е повече от важен модел за марката, а и много успешен - 40% от всички продажби на Skoda са осъществени от Octavia, което не налага радикални промени в модела. Вместо да го преработват напълно, чехите просто са го подобрили, при това във всички аспекти.

Ексклузивното ревю на новата Skoda Octavia чете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase