Снимка: Bentley

Ръководството на Bentley официално потвърди намеренията си за пускане в серийно производство на луксозен кросовър. Това съобщи изданието Autocar, което се позовава на изявление на президента на компанията Волфганг Шрайбер.

По негови думи производството на модела ще стартира след 3 години. Бъдещият луксозен всъдеход ще бъде построен на платформата, която ще получат следващите поколения Audi Q7 и Porsche Cayenne. Автомобилът ще разчита на турбо-двигател V8, а също така и на W12 с мощност от около 600 к.с.

На външен вид бъдещият всъдеход на Bentley обаче ще прилича предимно на най-известните модели на британската марка, а не на показания на изложението в Женева преди година концептуален модел EXP 9 F (на снимката).

„Когато видите дизайна на нашия автомобил, то веднага ще кажете, че пред вас стои истинско Bentley”, категоричен е Шрайбер.

Само преди няколко месеца бившият шеф на Bentley Волфган Дюрхаймер обяви, че компанията няма намерение да променя кардинално вида на EXP 9 F. Според него концептът е бил приет добре от повечето потенциални клиенти. След смяната на Дюрхаймер с Шрайбер обаче моделът бе върнат за доработка.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase