Автосалон София 2011. Снимка: Automedia.bg

Посетителите на автосалона в Брюксел, които се очаква да бъдат над 350 000, ще останат доста разочаровани. На стартиращата на 11 януари изложба край показаните автомобили няма да присъстват атрактивните и предизвикателно облечени момичета, които са неизменна част от подобно събитие.

Изданието Autoblog обяви, че организаторите на шоуто са изпратили писмо до фирмите участници с молба всички девойки да бъдат прилично облечени. Причината за това решение са няколко инцидента от изложението преди година, когато разгорещени посетители направо атакуваха моделките.

В полемиката се включи и социалният министър на Белгия Жоел Милке, която изпрати писмо да местната автомобилна федерация Febiac. В него тя настоява, че шоуто е място, където идват много семейства с малки деца и полуголите модели оказват лошо влияние върху възпитанието на подрастващите.

Всичко това накара Autoblog да проведе допитване сред читателите си за мнението им за присъствието на атрактивни модели край автомобилите на изложенията. Повече от 80% от участвалите в анкетата бяха категорични, че красавиците са задължителна част от автосалоните и трябва да си останат такава. Какво е вашето мнение?

Още любопитни новини от света на автомобилите вижте в Automeida.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase