Снимка: Mercedes-Benz

Компанията Mercedes-Benz разпространи официална информация и снимки на новите купе и кабрлиолет E-Class. Промените при модела са засегнали оформлението на предната част, нова е електрониката, а двигателите са модернизирани.

В предницата промяната е засегнала основните светлини, които вече са в един блок, а не са разделени, както бе при предишната версия. Освен това предната броня е по-изразителна (най-вече при версията със спортен пакет), а също така нова е и решетката на радиатора. Леко модернизирана е и задницата на машината.

Техническите новости при купето и кабриолета са същите като при показаните по-рано комби и седан. При откритата версия за първи път се появява електромеханичен усилвател на волана, а предните фарове могат да се поръчат с вградени светодиоди.

При двигателите пък се появят 4-цилиндрови мотори от серията BlueDIRECT c директно впръскване на горивото, като базов ще бъде 2.0 литров агрегат с мощност 184 к.с. Освен това при бензиновите ще бъде включен нов V6 с двойно турбо, развиващ 333 к.с. Тази версия ще получи индекса Е 400.

Като цяло за купето и кабриолета Mercedes-Benz E-Class са предвидени общо 6 бензинови мотора (между 184 и 408 к.с.) и три дизелови (от 170 до 265 к.с.), а също така и механична или автоматична трансмисия 7G-Tronic Plus. При втората се появява нов режим - "временно-ръчен", при който водачът може да сменя предавките със специални пера на волана, но след това електрониката на автомобила сама активира напълно автоматичен алгоритъм за превключване на скоростите.

Нова е и електрониката в машината. Тя вече разполага със система за поддържане на посоката на движение, система за разпознаване на пътните знаци, камера с обзор от 360 градуса, система за автоматично паркиране, а също така и със система за аварийно спиране, която сама разпознава критични ситуации.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase