Снимка: Maserati
След като през последната седмица на няколко пъти в интернет пространството се появиха шпионски снимки на новото Maserati Quattroporte, италианската спортна марка разпространи и официалните изображение на седана.

Машината трябва да дебютира на изложението в Детройт през януари, като дотогава Maserati няма да разкрива детайлна информация за нея. Твърди се, че второто поколение на Quattroporte е на нова стоманена платформа със задно предаване.

Очаква се междуосието на модела да нарасне с 10 см в сравнение с настоящата версия, а дължината ще бъде с 15 см по-голяма. Това означава, че новото поколение ще бъде дълго 5200 мм. Освен това със 100 л. се увеличава обемът на багажника.

Благодарение на използването на олекотени материали като алуминий, тежестта на автомобила ще бъде снижена със 100 кг. в сравнение със сегашната генерация. Очаква се новото Maserati Quattroporte да тежи около 1900 кг, което ще спомогне и за намаление на разхода на гориво с 30%.

На първо време машината ще се предлага с 8-цилиндров 4.7 литров двигател, произведен от Ferrari. По-късно ще се появят 6-цилиндрови бензинови и дизелови мотори.

 
Ще има и версия със задвижване на четирите колела, която ще излезе на пазара в началото на 2014 г. Сред нововъведенията са още 8-степенна скоростна кутия ZF и система „start-stop”.
 

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase