Снимка: GM

Два от големите автомобилни производители в САЩ – General Motors и Chrysler, обявиха, че забраняват на кандидатите за президент на страната - настоящия държавен глава Барак Обама и неговия конкурент за поста Мит Ромни,  да посещават заводите им по време на предизборната си кампания.

Любопитното е, че само до преди 3 години съдбата на General Motors и на Chrysler бе изцяло в ръцете на държавната администрация на САЩ. Двата концерна имаха огромни финансови проблеми, които до голяма степен бяха решени именно с помощта на държавата.

И към момента 1/3 от активите на GM за собственост на правителството на САЩ, но това не попречи на ръководството на концерна да заяви, че е „неуместно името му да се използва по време на президентската надпревара”.

От своя страна Chrysler обяви, че „подобни мероприятия като визитите на кандидатите за президент в заводите на концерна водят до спиране на работа и други негативни последствия”.

Остава да добавим, че и третият голям автомобилен производител – Ford, който по никакъв начин не зависи от Белия дом, в продължение на много години не позволява неговите заводи и други обекти да се използват за политически цели.

Още любопитни новини от света на автомобилите вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase