Mercedes-Benz 300SL, 1954 г. Снимка: Mercedes-Benz
През уикенда завърши едно от най-големите изложения на луксозни и скъпи автомобили - Pebble Beach Concours d’Elegance в Калифорния. То даде повод на колегите от американското издание Total Car Score да изберат 10-те най-красиви коли за всички времена.

Когато става дума за класация при автомобили, първо се гледат техните технически характеристики като мощност, максимална скорост, ускорение и разход на гориво. Едва на последно място остава външният вид, тъй като оценката за него е доста субективна.

Със сигурност ако попитате 10 души за 10-те най-красиви коли за всички времена, те ще ви дадат различни отговори. В случая изданието предлага само автомобили, които са направили огромно впечатление при пускането си в производство, но и задължително имат наследници към настоящия момент.


1. Mercedes-Benz 300SL, 1954 г.

Това е най-бързата кола за своето време. През 1954 г. тя излиза на пазара, снабдена с двигател с пълен инжекцион, който е познат само от състезателните автомобили. Тя обаче е предназначена за обикновените клиенти, а не за надпревара на пистата. В момента нейният наследник е Mercedes-Benz SLS AMG.


2. Ferrari 250 GT California, 1961 г.

Червено на цвят Ferrari 250 GT California е увековечено през 1986 г., когато се появява във филма „Почивният ден на Ферис Бюълър”. Там е управлявано от Матю Бродерик, който показва какво може да постигне един обикновен младеж зад волана на великолепен автомобил. Ferrari 250 GT California и до ден-днешен си остава любимата кола на най-големите колекционери. Има си и наследник – Ferrari California.

Най-красивите коли в света

Цялата статия вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase