Бизнес конференцията, организирана от Investor.bg, Banking today и тази година ще събере представители на банковия и финансов свят и регулаторните органи в България. На 25 април от 14:30 часа в Интер Експо Център експертите ще дискутират и анализират тенденциите и бъдещото развитие на банковия сектор у нас. Събитието ще бъде открито с ексклузивен блиц разговор между проф. Ричард Вернер и главния редактор на икономическия сайт Investor.bg, Десислава Попова.

Какви са очакванията на сектора за 2025 година, климатът за бизнес финансиране в България и финансовите регулации, са само част от темите, които ще бъдат представени в рамките на три панела по време на събитието. Представяйки пряко свързаната си експертиза и опит, лекторите на сцената на Banking Today ще насочат вниманието на аудиторията и към основната тема на дневен ден, а именно влизането на България в еврозоната.

Първи панел на тема „Банкови политики“ ще обобщи най-важни акценти в направления регулации, лихвени политики, еврозона и прогнози за близкото бъдеще. Модератор на дискусията ще бъде Велко Каменов - директор „Кредитен риск и анализ на данни" в Access Finance, MFG. Участници в първи панел са:

·     Тодор Тодоров - изпълнителен директор на Национален гаранционен фонд (НГФ);

·     Светослав Миланов - изпълнителен директор и председател на УС на „Инвестбанк" АД;

·     Илиан Георгиев - главен изпълнителен директор и член на УС на „Българо-американска кредитна банка” АД.

·     Асен Ягодин - изпълнителен директор и член на УС на „Пощенска банка" с ресор "Корпоративно банкиране и капиталови пазари".

„Финансови иновации 2025 г.“ е темата на втори панел, в който експертите ще коментират киберсигурността, силата на AI, регулаторните технологии финтех и регтех, както и други иновативни продукти. Модератор на втори панел ще бъде Георги Пенев - директор „Външни пазари и маркетинг", IRIS Solutions, а участници са:

·     Доц. д-р Боряна Пелова - директор на МП "Изкуствен интелект за бизнес и финанси", Стопански факултет на СУ "Св. Климент Охридски";

·     Мартин Матеев - основател и изпълнителен директор на Nula.bg;

·     Владимир Икономов - директор „Дигитално банкиране" на „Първа инвестиционна банка" АД;

·     Велко Каменов - директор „Кредитен риск и анализ на данни" в Access Finance, MFG.

Темата „Финансите на бизнеса“ ще постави финал на конференцията Banking Today. Лекторите в трети панел ще обсъдят какво е влиянието на еврозоната върху кредитирането на бизнеса, каква е средата за финансиране в България и каква е ролята на данните в света на бизнеса. Модератор на трети панел на 25 април ще бъде главният редактор на Investor.bg – Десислава Попова. На сцената са:

·     Христо Стоянов - мениджър „Връзки с институционални мандати, Скандинавски страни, Балтика и ЦИЕ", Европейски инвестиционен фонд;

·     Павел Лисев - изпълнителен директор и член на УС, Фонд на фондовете (ФНФ);

·     Александър Станев - главен технически директор „Финансова индустрия", Sirma Group.

Повече информация за Banking Today може да бъде открита на страницата на събитието - Investor Media PRO. Заявете своето присъствие до 23.04.2024 - ТУК.

Генерални партньори на Banking Today са Пощенска банка, „Инвестбанк“ АД и Българската банка за развитие . Основни партньори са MFG, Sirma и Българо-американска кредитна банка.

Събитието се организира с подкрепата на Първа инвестиционна банка, Фонд на Фондовете, Devin, LATE CAFÉ & ROASTERY, VINOPOLY, White Bite Catering, J Point Group и DiKa.

Институционални партньори са Българската стартъп асоциация (BESCO) и Българска финтех асоциация.

Медийни партньори на Banking Today са Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg, Money.bg и Cash.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase