Снимка: Bulgaria ON AIR

С наближаването на зимата все повече домакинства избират виното като напитка, която да поставят на трапезата си.

Очакванията на производителите тази година е реколтата от грозде да е по-добра от миналогодишната, а това неминуемо ще доведе до по-добри и ароматни вина, които ще се появят на пазара, съобщава Bulgaria ON AIR.

Началото на лозарството и винарството по българските земи е поставено още преди 5 хил. години по времето на траките. В момента България произвежда богата палитра от напитката на боговете.

Качеството на виното у нас се повишава, наблюдава се и ръст в износа. Макар и не много разпространен, винен туризъм в България все пак има. А страната ни се нарежда на осмо място сред най-големите производители на вина в ЕС.

По традиция най-добрият приятел на виното е сиренето. А когато към него се добавят и трюфели, експлозията от вкусове става неповторима.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase