Архив: Булфото

Министърът на туризма Николина Ангелкова съобщи, че има идея да се създаде туристическа полиция.

"С Министерството на вътрешните работи обмисляме създаване на туристическа полиция, на първо време в националните курорти, също така и туристически инспекторат по отношение на контрола на всички дейности, свързани със Закона за туризма“, съобщи тя на среща с туристическия бизнес.

Още по темата

"По отношение на Закона за туризма – важно е да бъде обсъден максимално добре, но трябва да има краен срок и този краен срок е до края на година да успее да мине на Министерски съвет“, посочи още тя.

Според нея 2 години обсъждане на този нормативен документ са достатъчно много и до края на годината кабинетът ще успее да се справи и да изчисти тези елементи, които изискват по-голяма форма на дискусия.

По думите ѝ на всяка цена трябва да се намери вариант да се контролират апартхотелите, апартаментите за гости и апартаментите комплекси, които в закона за туризма са клас Б, но при тях е най-големият дял от сивата икономика.

"Всъщност там има най-големи трудности по отношение на нелоялната конкуренция, защото тези, които не са регистрирани, няма кой да ги проверява“, посочи тя и допълни, че това трябва да бъде обсъдено и с финансовия министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase