снимка: Investor.bg

Столичната община планира експресен ремонт на бул. "България" - връзката между резиденция "Бояна" и центъра на София, за българското председателство на Европейския съюз (ЕС), предава Investor.bg.

Местната администрация в София е обявила обществена поръчка за цялостен ремонт на булеварда в пълната му дължина, включително и пътната връзка с Околовръстния път в посока кв. "Младост" - най-бързата връзка от резиденция "Бояна" към летището, се вижда от обявлението, публикувано в регистъра на Агенцията за обществени поръчки.

Кръстовището на бул. "България" с бул. "Фритьоф Нансен", кръстовището на бул. "Даскал Стоян Попандреев" с бул. "Ал.С.Пушкин" и моста по бул. "Даскал Стоян Попандреев" над река Боянска не са включени в предмета на настоящата обществена поръчка.

Прогнозната стойност на тръжната процедура е 12,94 млн. лева без ДДС (над 15,5 млн. лева с ДДС). Срокът за завършване на ремонта е 180 дни, т.е. до края на годината, стига търгът да не се забави заради обжалвания.

Крайният срок за подаване на оферти е 3 май. Отварянето им е предвидено за 4 май. Дължината на участъка е малко под 8 км.

Предвижда се ремонтът да се осъществи на пет етапа.

Първият е от ул. "Фритьоф Нансен" при Националния дворец на културата (НДК) до бул. "Академик Иван Гешов".

Вторият етап е е оттам до бул. "Гоце Делчев", третият – оттам до бул. "Тодор Каблешков", четвъртият е отсечката до Околовръстния път и финално е продължението на булеварда към "Бояна" покрай резиденция "Бояна" - бул. "Даскал Стоян Попандреев" от Околовръстен път София до моста над река Боянска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase