7146 покемон-спирки от  най-популярната световна игра  “Pokemon Go” събраха за първи  път в България таксиметрови  шофьори от мобилното приложение „Таксистарс“. Само в София шофьорите са събрали колекция от 3071 спирки с ценни артефакти и бонуси.

В полза на потребителите "Таксистарс“ създаде специална функция “Pokestars”, която помага на феновете на играта да откриват най-лесния и бърз маршрут за достигане до желаната поке-спирка.

“След като видяхме успехa, който постигна тази игра в световен мащаб, решихме да подкрепим българските ѝ фенове, като създадем новата функционалност към нашето приложение. Тя има за цел да помогне на играещите да пътуват безопасно към най-близката и желаната покемон спирка, за да съберат бонуси и ценни артефакти от нея”, сподели идеята си Атанас Шарков, собственик на „Таксистарс“.

Така, освен интересно, пътуването с такси за феновете на играта става и по-безопасно, защото шофьорите на жълтите коли ще бъдат партньори в събирането на повече покемон-спирки. Новата функционалност за момента е налична само за използващите телефони с операционна система Android.

Таксиметрови шофьори направиха карта на покемон-спирките в София

Pokestars може да се  включва или изключва от главното  меню на приложението, а за най-запалените фенове стартира и специална промоция, при която приложението ще възстановянва 15% от сумата на Покемон пътуванията на стойност над 10 лева. Средствата ще се превеждат в персоналната за потребителя „Таксистарс“ сметка, до 24 часа след пътуването. За тази цел потребителят трябва да има активирана банкова карта за електронни плащания в приложението.

Таксиметровите шофьори на "Таксистарс“ приемат с усмивка и позитивно отношение всяка иновация в приложението, а близо 250 шофьори от цялата страна са се включили в отбелязването и намирането на покемон-спирките.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase