Снимка: Bulgaria On Air

Всяка година много бакалаври, излизащи от бизнес университети, се чудят струва ли си да запишат магистратура по Бизнес администрация. В най-добрите университети в Америка като Харвард обаче двегодишно редовно обучение, включващо всички разходи, може да струва четвърт милион долара.

"Не смятам, че завършването на магистратура по бизнес администрация си струва, освен ако след това не работите за голяма компания и образованието не ви трябва като акредитив, за да можете да упражнявате силата си и да получавате повишения. Подобен ход е напълно оправдан”, сподели предприемачката Барбара Коркоран, която е основател на бизнес в сектора на недвижимото имущество.

"Ако обаче искате да започнете бизнес, от собствен опит мога да кажа, че това ще ви попречи. Пречи, защото учите теорията на това как да правите бизнес и разбирате завъртения език, който хората използват в бизнеса, но накрая нямате добра представа и не знаете как да се оправите в реалния свят, защото сте заети с ученето”, предупреди Коркоран по-предприемачески настроените студенти.

Коркоран заяви, че за започването на бизнес не са необходими знания в областта на алгебрата и математическия анализ. По думите и най-важните качества за реализирането на успешен собствен бизнес проект са бързата мисъл, познаването на реалната среда и бързата преценка за хората.

Какво още каза Барбара Коркоран вижте във видеото на Bulgaria On Air

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase